DVOSTRUKO UBISTVO KOD VRANJSKE BANJE Žena mi je vikala: Beži, bar ti se spasi!

Suprug ubijene Mirjane o masakru

DVOSTRUKO UBISTVO KOD VRANJSKE BANJE Žena mi je vikala: Beži, bar ti se spasi!

Crna Hronika -
Ubio mi je suprugu, pucao je i na mene, ali sam uspeo da se izvučem, kaže Dragan Jović, koji je čudom preživeo pucnjavu

VRANJSKA BANJA - Ubio mi je ženu pred očima! Ni sam ne znam koliko je hitaca u nju ispalio, jer je pucao i u mom pravcu, a moja pokojna Mirjana je vikala: „Beži, bar ti se spasi“ - priča Dragan Jović, suprug pokojne Mirjane (54) iz sela Gornji Bujkovac kod Vranjske Banje.Mirjanu i njenu majku Đurđicu Cvetković (85) ubio je u nedelju Dragan Tasić (72) hicima iz lovačke puške, a potom izvršio samoubistvo.Zahvaljujući spletu srećnih okolnosti, Mirjanin suprug Dušan Jović je ostao živ. Ubica je na njega ispalio nekoliko hitaca.- Supruga i ja smo se spremali da idemo u Vranjsku Banju na slavu, pa smo svratili kod komšinice u njeno dvorište kako bismo joj po dogovoru ubrali mušmule, a onda je razjareni Dragan počeo da puca u našem pravcu. Pucao je u mene, ali sam uspeo da izbegnem. Dok je stavljao metak, ja sam se sklonio - kaže Dragan.

Žrtva... Đurđica Cvetković
Žrtva... Đurđica Cvetković

Prijavljivali ga policiji

Dušan Cvetković, sin ubijene Đurđice i brat masakrirane Mirjane, pripremao je juče sahranu najmilijih.- Šta da kažem, ubio mi je majku i sestru. Svi smo izbegavali Dragana. Bio je nabusit i nasilan. Često je znao svašta da kaže, zato sam majci i sestri govorio da mu ne uzvraćaju kad bilo šta progovori. Kako mi izmakoše za tren. Kad sam čuo pucnje, obuzela me je strašna jeza. Onda drugi, treći, četvrti metak. Odmah sam posumnjao na najgore. Bilo je problema i svađa i ranije, prijavljivali smo policiji da je stalno mahao tom puškom, ali niko nije mogao da veruje da će se ovako tragično završiti - priča Dušan i pokazuje mušmulu kraj koje je stradala njegova sestra Mirjana. Torbe i kesa s prosutim mušmulama i dalje stoje, niko ih nije dirao.U kući ubice Dragana Tasića bili su supruga, sinovi i ćerka s decom, svi u šoku, i nisu želeli da komentarišu ovaj nemili događaj. Inače, dugo niko od rođaka, komšija i prijatelja nije smeo da priđe iako su videli da je Dragan mrtav.Ćerka ubice nije htela da komentariše tragediju.- Svašta se priča što nema blage veze sa istinom. Došla sam kad sam čula šta se dogodilo - kaže ona.Ispalio 11 metakaTasićev unuk kaže da netrpeljivost i sukobi dugo traju.- Pre nego što se desio tragični događaj, došlo je žestoke rasprave, pa i fizičkog kontakta. Žestoko su se svađali - kaže unuk.Inače, istražne ekipe iz tužilaštva i policije potvrdile su da je Dragan u majku i ćerku ispalio deset hitaca, a jedanaestim oduzeo sebi život u bašti.(A. D.)

Meštani u šokuIMAO JE PREKU NARAVŽitelji Gornje i Donjeg Bujkovca, Vranjske Banje i ostalih sela su u šoku, mnogi od njih su poznavali ubicu, a o njegovoj porodici imaju samo reči hvale.- Dragan je imao preku narav, bio je sklon svađama, ali niko ne može da veruje da je pucao u rođake - kaže meštanin Miroslav Jovanović i dodaje da ceo kraj ne pamti ovakav zločin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track