ZLOČIN IZ STRASTI: Ubica gej manekena osuđen na 11 godina zatvora

Saznajemo: Osuđen optuženi za ubistvo Bruna Toševskog

ZLOČIN IZ STRASTI: Ubica gej manekena osuđen na 11 godina zatvora

Crna Hronika -
Nikola Stanojević (23) iz pištolja usmrtio sina poznatog beogradskog urologa u njegovom stanu na Karaburmi. Pretpostavlja se da su ubica i žrtva bili u ljubavnoj vezi

BEOGRAD - Nikola Stanojević (23) osuđen je juče u Višem sudu u Beogradu na 11 godina zatvora zbog toga što je u noći između 1. i 2. maja 2013. ubio manekena Bruna Toševskog (27), sina čuvenog beogradskog urologa Perice Toševskog.Sud je utvrdio da Stanojević nije počinio teško ubistvo, za koje je maksimalna kazna 40 godina zatvora, već takozvano obično ubistvo, za koje preti najviše 15 godina zatvora.Nije bio osuđivan- Prilikom odlučivanja o kazni sud je imao u vidu godine okrivljenog, kao i njegov prethodni život, odnosno neosuđivanost - rekao je sudija Zoran Ganić u kratkom obrazloženju presude.Sudija juče nije govorio o motivu zločina. Međutim, mediji su ranije spekulisali da se sumnja da je ubistvo Toševskog zločin iz strasti, jer su navodno ubica i ubijeni ranije bili u ljubavnoj vezi.

Bruno Toševski, podsetimo, ubijen je u svom stanu u Srnetičkoj ulici na Karaburmi. Njegovo telo pronašla je porodica tri dana kasnije.- Istog dana policija je pregledala snimke sigurnosnih kamera postavljenih na zgradi u kojoj je mladić živeo i na snimku se video i Stanojević. Međutim, kad je identifikovan, policija je u stanu u kom je živeo pronašla pištolj iz kog je ubio prijatelja, ali je Nikola Stanojević tada već bio pobegao u Francusku - kaže izvor Kurira iz istrage.Kako navodi, policija je tada uhapsila Stanojevićevog oca, koji je bio vlasnik pištolja iz kog je maneken ubijen. Kad je shvatio da mu je otac iza rešetaka, ubica se vratio u Srbiju i predao. Posle predaje ubica je bio u teškom psihičkom stanju i nije želeo da govori o zločinu. Navodno, njegov otac, koji je ubrzo pušten iz pritvora, ispričao je da mu je sin ubio Toševskog u samoodbrani.Otac slušao presuduIpak, ovu verziju osporili su sudski veštaci, koji su na sudu rekli da je Toševski bio u sedećem položaju kad je ubijen.- Na osnovu dokaza i foto-dokumentacije utvrđeno je da je sedeo. Kad je pogođen s dva hica, pao je i tad mu je ubica pucao u leđa, s razdaljine od oko 80-100 centimetara - objasnili su sudski veštaci.Presudu je juče u publici mirno ispratio otac pokojnog mladića.

Zapečaćeno... Stan u kome se dogodio zločin
Zapečaćeno... Stan u kome se dogodio zločin

StatiraliZAJEDNO SNIMILI SPOTTelo je pronađeno pošto su komšije osetile da se zgradom širi nesnosan smrad.- Vrata Brunovog stana nisu bila obijena, što je ukazivalo na to da je pustio ubicu u kuću - kaže naš sagovornik.Stanojević i Toševski su statirali u spotovima koje je režirao Dejan Milićević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track