ŽALI SE NA NEPRAVDU:Čume štrajkuje glađu tri dana
Foto: Dado Đilas

Svedok-saradnik u CZ

ŽALI SE NA NEPRAVDU:Čume štrajkuje glađu tri dana

Crna Hronika -
Advokat Zdravko Đukanović, Buhin branilac, kaže za Kurir da Čume ovim postupkom želi da skrene pažnju na nepravdu koja mu je učinjena

Svedok-saradnik Ljubiša Buha Čume već treći dan štrajkuje glađu nezadovoljan što mu je određen pritvor na dan kada je posle izdržane kazne trebalo da bude pušten na slobodu.Advokat Zdravko Đukanović, Buhin branilac, kaže za Kurir da Čume ovim postupkom želi da skrene pažnju na nepravdu koja mu je učinjena.

- Sa Buhom smo se videli u četvrtak ujutru, pokušali smo da ga odgovorimo od štrajka glađu zbog narušenog zdravstvenog stanja, ima visok krvni pritisak, ali on nije hteo da odustane. On želi da skrene pažnju na to da može da ostane u pritvoru sve dok Ivana Buha to želi. Šta god ona da izjavi, podrazumeva se da je to istinito - kaže advokat Đukanović.Prema njegovim rečima, Ivana Buha posećivala je supruga u zatvoru u Padinskoj skeli sve do pre mesec dana.- Kad je dolazila u posetu, nije bilo nikakvih problema. Službeno lice sedelo je pored njih, a takođe je bilo prisutno i prilikom telefonskih razgovora. Da joj je Buha pretio, to bi moralo da se zavede u zabelešci - kaže Đukanović.Podsetimo, tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv Ljubiše Buhe za falsifikovanje dokumenata za ukradeni „ferari“, ometanje dokazivanja, kao i pretnje supruzi Ivani i pripadniku njenog policijskog obezbeđenja. On je nakon izdržane zatvorske kazne u Padinskoj skeli prebačen u pritvor u Centralnom zatvoru.(Z. N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track