NOVI DETALJI BOMBAŠKOG NAPADA NA VRAČARU: Jutjub krimi zvezda na meti napadača
Foto: Prints

Uplašenim vozačima naplaćivao kazne

NOVI DETALJI BOMBAŠKOG NAPADA NA VRAČARU: Jutjub krimi zvezda na meti napadača

Crna Hronika -
Bomba koja je početkom novembra bačena ispred zgrade na Vračaru bila je poruka za Boška Filipovića, sumnjaju u policiji.

Filipović služi kaznu kućnog zatvora sa nanogicom u stanu u Trnskoj ulici broj 4 ispred čijeg ulaza su nepoznati napadači bacili bombu 5. novembra, i to oko 1.30 sati.

Boško Filipović, koji ima više kazni i prijava zbog nasilničkog ponašanja, osuđen je na kućni zatvor zbog napada na policajca. U komšiluku ga znaju po agresivnosti, a poznat je i po snimku na Jutjubu još od aprila 2010. Na tom snimku u kanjonu Tare, vidi se kako Filipović prilazi čoveku koji je zaustavio automobil registracija BiH pored šume da bi obavio malu nuždu. Pretio mu je da je to kažnjivo zakonom i tražio dokumenta, a zatim uplašenom vozaču i naplatio „kaznu“.

U zgradi ispred koje je bačena bomba na Vračaru živi i Veljko Odalović, državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova i predsednik vladine Komisije za nestala lica. Međutim, policija je posle prvih rezultata istrage zaključila da to nema veze sa njim.

Istraga je krenula u nekoliko pravaca i sumnjalo se da se napad dogodio zbog poslovnog čoveka koji takođe živi u istoj zgradi. Proverama se došlo do zaključka da je meta ipak bio Filipović.

U bombaškom napadu oštećena su ulazna vrata zgrade, ali i prozori na stanu u prizemlju.

(Blic/V.Z.Cvijić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track