ŽENA BEZ ISKUSTVA U VRHU MUP SRBIJE: Dijana iz SNS zavodi red u policiji
Foto: Printscreen

MUNJEVIT USPON

ŽENA BEZ ISKUSTVA U VRHU MUP SRBIJE: Dijana iz SNS zavodi red u policiji

Crna Hronika -
Kadar naprednjaka Dijana Hrkalović (28) postavljena za sekretara Uprave kriminalističke policije s funkcije zamenika šefa kabineta ministra policije, na koju je došla bez dana staža

BEOGRAD - Dijana Hrkalović (28), sekretar Uprave kriminalističke policije MUP i bivši zamenik šefa kabineta ministra policije Nebojše Stefanovića, postavljena je na ovu važnu funkciju iako je prethodno imala samo 12 meseci staža u MUP.Međutim, ova atraktivna Požarevljanka, po zanimanju psiholog i kadar naprednjaka, munjevito je napredovala u vrhu srpske policije, u kojoj danas vedri i oblači.Za sve se pita- Hrkalovićeva je postala sekretar Uprave kriminalističke policije sa svega godinu dana radnog staža u policiji. Šest meseci radila je u BIA, a šest je bila zamenik šefa kabineta ministra policije. Međutim, ona, pored još nekoliko visokih funkcionera, već vodi glavnu reč u Ministarstvu unutrašnjih poslova i pita se za mnoge ozbiljne stvari - kaže naš sagovornik blizak vrhu MUP i dodaje:- Njoj se poveravaju važni poslovi. Učestvovala je i u pregovorima sa sindikatima, a bila je i na saslušanju bivšeg načelnika UKP Rodoljuba Milovića u slučaju „Papaja“ kao član Radne grupe, ali i u ispitivanju glavnog urednika Telepromtera Danila Redžepovića. Takođe, ona je jedan od glavnih operativaca u prljavom ratu protiv Kurira.

Dijana Hrkalović je master psihologije, a 2012. bila je dvanaesta na listi kandidata SNS za odbornike u Skupštini Grada Beograda.Ona je označena kao ključna figura u ispitivanju glavnog urednika Telepromtera Danila Redžepovića kad je objavio transkripte prisluškivanog razgovora između Lidije Udovički i Bojana Pajtića.- Dijana je vodila prvi razgovor s Danilom Redžepovićem u Novom Sadu, koji je trajao tri sata. Urednik Telepromtera objavio je tekst posle prvog saslušanja, u kojem je naveo da je „devojka koja je vodila razgovor“ koristila zastarele psihološke metode da ga slomi - preneo je tada portal Telepromter.Dijana je, prema pisanju medija, u SNS radila u grupi botova u ime opštinskog odbora Palilula.- Kao pripravnik bez obavezne bezbednosne provere postavljena je za zamenika šefa kabineta Stefanovića. I to sa 28 godina života - pisao je list Tabloid.Sindikalcima arogantnaProšle godine Socijalnopolicijski front saopštio je da nije zadovoljan sastankom održanim s tadašnjim zamenikom šefa Stefanovićevog kabineta Dijanom Hrkalović. Ona je, kako su saopštili, umesto zauzetog Stefanovića primila policajce i okarakterisana je od strane predstavnika sindikata kao arogantna, što su oni shvatili kao odnos države prema policiji koji je omalovažavajuć i neozbiljan.

SKANDAL

MINISTAR STEFANOVIĆ POBEGAO, KURIR OSTAO BEZ ODGOVORA: Našu novinarku onemogućili da postavi pitanja!BEOGRAD - MUP Srbije i ministar Nebojša Stefanović, ni sedam dana otkako je Kurir postavio pitanja o sumnjivim poslovima načelnika beogradske policije Veselina Milića, ne odgovaraju na njih.

Novinarka Kurira juče je na konferenciji za medije pokušala da postavi pitanja ministru, ali to joj nije dozvoljeno. Naime, ona nije dobila mikrofon, a ministar je pobegao odmah po završetku. Tako je izbegao da odgovori na optužbe koje je za Kurir izneo Bojan Gajović, direktor firme „Belmostroj“. On je optužio Gorana Kneževića zvanog Top i Lazara Hopla da su mu, uživajući zaštitu Veselina Milića, oteli zgradu na Zvezdari.Kurir je objavio i da je Milićev prijatelj Knežević obuhvaćen optužnicom za ubistvo Velibora Dunjića, vođe navijača Zvezde, a na teret mu se stavlja pomaganje počiniocu nakon izvršenog krivičnog dela. U ovom postupku kao svedok saslušavan je i Milićev kum Hopl, koji je bio suvlasnik splava „Džimis“, ispred kojeg je Dunjić ubijen.(E. K.)

Momčilo Vidojević o HrkalovićevojNJEN ODNOS PREMA SINDIKATU SKANDALOZANMomčilo Vidojević iz NPSS tvrdi da je Hrkalovićeva imala veoma loš odnos s predstavnicima sindikata.- Ona sa dva dana službe vodi glavnu reč. Njen odnos prema nama je skandalozan, očekuje da samo klimamo glavom. Imao sam sukob s Hrkalovićevom i među nama su pale teške reči - rekao je Vidojević.

Agencija za borbu protiv korupcijePRIMER PARTIJSKOG KADRAZoran Stojiljković iz Agencije za borbu protiv korupcije smatra da Hrkalovićeva ne krši zakon ukoliko je član političke stranke a nalazi se na rukovodećoj funkciji.- Ona nije javni funkcioner i nije prekršila zakon. Međutim, ovo je jedan od primera da partije postavljaju svoje članove na visoke funkcije i time ne rade na depolitizaciji - kaže Stojiljković.

Čekamo odgovorPITANJA MINISTRU POLICIJE- Da li je MUP postupao po krivičnim prijavama koje je podnosio Bojan Gajović?- Da li je sačinjena službena beleška o razgovoru koji je policija vodila s načelnikom Veselinom Milićem na gradilištu u Pećkoj ulici, što se vidi na video-zapisu?- Da li će Sektor unutrašnje kontrole sprovesti istragu o ovom slučaju?- Da li je Veselin Milić prošao bezbednosne provere pre nego što je postavljen na visoku funkciju?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track