NUŽNA ODBRANA: Konstantinović pravosnažno oslobođen optužbi za ubistvo

Presuda Apelacionog suda

NUŽNA ODBRANA: Konstantinović pravosnažno oslobođen optužbi za ubistvo

Crna Hronika -
Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Slađana Konstantinovića optužbi da je pre dve godine u kafiću "Penzija" ubio navijaca FK Rada Vladimira Lukića, ali ga je zbog nedozvoljnog držanja pištolja osudio na dve godine zatvora.

Tom odlukom je potvrđen prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu koji ga je oslobodio optužbi za teško ubistvo prekoračenjem nužne odbrane.

U obrazloženju presude Apelacionog suda između ostalog se navodi da je Konstantinović oslobođen odgovornosti, jer je postupao u nužnoj odbrani.

Ovaj incident se dogodio 27. oktobra 2013. godine u kafiću "Penzija", kada su se Konstantinović i Lukić sukobili najpre verbalno, da bi nakon toga Lukić sagovornika napao nažem i povredio mu levu ruku. Konstantinović je potom pucao u Lukića, a ovaj je nastavio da ga ubada nožem. Od više ispaljenih hitaca, Lukić je ubrzo preminuo.

Slađanov mlađi brat, Ninoslav Konstantinović je jedini pripadnik "zemunskog klana" koji je još uvek zvanično u bekstvu i za kojim je raspisana poternica, nakon ubistva premijera Zorana Đinđića 2003. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track