ZLOČIN KOJI JE POTRESAO SRBIJU: 12,5 godina za ubistvo Vuka Stojiljkovića
Foto: Facebook

Presuda Višeg suda u Nišu

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO SRBIJU: 12,5 godina za ubistvo Vuka Stojiljkovića

Crna Hronika -
NIŠ - Viši sud u Nišu zaključio da je Dimitrije Stevanović "sa umišljajem" ubio Vuka Stojiljkovića, i nepravosnažno ga osudio na 12 godina i 6 meseci zatvora.

Kako je rečeno, Stevanoviću (21) će u kaznu biti uračunato vreme koje je proveo u pritvoru. Ipak, presudom nisu zadovoljni ni porodica Vuka Stojiljkovića, ni odbrana mladića optuženog za njegovo ubistvo. Za sada nije poznat stav tužilaštva.

Ubistvo koje je potreslo Srbiju

Podsetimo, Dimitrije Stevanović je 10. februara 2014. godine uveče ispred kafića nekoliko puta nožem ubo Vuka (22), a zatim pobegao.

On je, piše u optužnici, te večeri sedeo u kafiću sa svojih 5 prijatelja. U jednom momentu je ustao sa stola i iz džepa svoje jakne sa stolice na kojoj je sedeo, uzeo skakavac i prišao Vuku, koji je sa dve devojke sedeo za stolom udaljenim 3-4 metra.

- Izađi napolje! - rekao je Dimitrije Vuku.

Tuča je otpočela odmah po izlasku iz lokala, a kako se navodi u optužnici, već prvim ubodom nožem u stomak Dimitrije je Vuku presekao glavnu arteriju, što je kasnije izazvalo smrt.

Tokom tuče, Dimitrije je sečivom noža uboo Vuka još nekoliko puta. Iako ga je jednom pogodio i u vrat, po navodima optužnice ta rana nije bila opasna po život.

Optužnica za ovo ubistvo je podignuta juna iste godine, a suđenje otpočelo septembra. Spontano okupljanje građana i Vukovih prijatelja, koji su 12. februara palili sveće ispred kafića pred kojim je ubijen, ubrzo je preraslo u masovne proteste na kojima su se okupljale hiljade građana.

(Južne vesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track