ZAHTEV ZA NOVO VEŠTAČENJE: Povrede na pregaženoj Andrei Bojanić veštak izmislio?
Foto: Dragan Kadić

Odloženo suđenje Aleksandru Mitroviću

ZAHTEV ZA NOVO VEŠTAČENJE: Povrede na pregaženoj Andrei Bojanić veštak izmislio?

Crna Hronika -
BEOGRAD - Suđenje Aleksandru Mitroviću (22), sinu vlasnika Televizije Pink Željka Mitrovića danas je odloženo u Prvom osnovnom sudu, pošto je zamenica Prvog osnovnog tužilaštva Milena Božović od suda zatražila novo medicinsko veštačenje.

Zamenica tužioca objasnila je da je integritet sudskog veštaka Branimira Aleksandrića ozbiljno doveden pod sumnju, pošto je veštačio povrede nastradale Andree Bojanić (17), koje ona zapravo nije zadobila u nesreći već ih je sam, iz nepoznatog razloga, izmislio.

Aleksandar Mitrović optužen je da je 18. jula 2013., vozeći Ustaničkom ulicom, BMW-om naleteo na devojku koja je bila na pešačkom prelazu. Kako se navodi u optužnici, on se kretao brzinom od 81 kilometar na sat, ali je u trenutku kada je udario Andreu, na semaforu bilo zeleno svetlo za vozače.

- Integritet sudskog veštaka Branimira Aleksandrića doveden je u sumnju i zbog toga smatramo da je ovo veštačenje, na osnovu kog je dat nalaz da je oštećena pretrčavala ulicu, kompletno ništavan. Veštak je u devet tačaka opisao povrede, navodeći da je reč o povredama potkolenica, na osnovu čega je i izveo zaključak o pretrčavanju i brzini kretanja automobila - rekla je zamenik tužioca danas.

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

Ona je objasnila da o povredama koje je Aleksandrić naveo, nema ni reči u obdukcionom zapisniku, kao i da se one ne vide na fotografijama.

Trojica branilaca Aleksandra Mitrovića burno su reagovala na tvrdnje zamenice tužioca tvrdeći da je zahtev za novo veštačenje "skandalozan".

- Ovo je skandalozno tumačenje zakona. Zakon kaže da novo veštačenje može da se naloži tek posle ispitivanja veštaka, ukoliko se ne otklone nedostaci njegovog nalaza - usprotivio se Mitorvićev branilac, advokat Borivoje Pajović.

- Veštak je izmislio povrede koje ne postoje, tako da nema svrhe da se o njima izjašnjava - odgovorila mu je ona, posle čega je suđenje odloženo za 3. februar sledeće godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja