ČUME: Sumnjam da je Ivana Tulović umešana u atentat na advokata Zreleca
Foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas

Suđenje za prekucavanje brojeva na ferariju

ČUME: Sumnjam da je Ivana Tulović umešana u atentat na advokata Zreleca

Crna Hronika -
Ljubiša Buha Čume (51) rekao je da sumnja da je atentat na advokata Vladimira Zreleca koji je jedan od njegovih advokata i koji je ranjen u pucnjavi na Vračaru pokušan pošto je dopis o saznanju da Ivana Buha nema pravo na obezbeđenje poslao vrhu MUP-a.

- Dva dana pre nego što su pucali na Zreleca došao je sav srećan kod mene u zatvor i rekao „Ljubiša, razvalili smo ih“. Rekao mi je da ima velikih problema. Posle smo videli šta se desilo. Upucan je dva dana kasnije nekoliko ulica dalje od mesta gde živi Ivana Tulović na Vračaru – ispričao je Buha na početku suđenja u kom mu se sudi da je podsrekavao drugooptuženog Stevana Petoševića da je prekucao broj motora i šasije na ukradenom ferariju spajder koji je poklonio supruzi Ivani Tulović Buhi.

Prethodno su oštećeni Ivana Tulović i policajac iz obezbeđenja Milan Ljubenović tražili da se isključi javnost sa glavnog pretresa zbog, kako su naveli, „lične sramote koja će biti izneta na suđenju“ što je sudija Trećeg suda Siniša Babić odbio obrazlošivši odluku da proces nije u domenu porodičnog prava da javnost ne bi bila prisutna.

Govoreći o optužnici koja ga tereti za četiri krivična dela Buha je rekao da je razumeo tekstualno, ali da smisao optužnice razume samo tužilac jer je iskonstruisana od strane, kako je rekao, „na žalost još uvek zakonite supruge“.

Među predloženim svedocima i Mira Škorić

Na šestočasovnom glavnom pretresu koji je pokrenut protiv nekadašnjeg svedoka saradnika sem čitanja optužnog akta nije se mnogo govorilo o automobilu koji je Buha prema dokumentu, navodno kupio kradenog od nepoznatog prodavca za 25.000 traživši od Petoševića da zameni švajcarske tablice za sirijske i prekuca broj motora i šasije.

Advokati odbrane preložili da se sasluša oko 20 svedoka uključujući i pevačicu Miru Škorić koja je podnela protiv Ivane Tulović krivičnu prijavu zbog iznude 20.000 evra.

( Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track