STARLETIN SUZAVAC JOŠ DELUJE: Policajac u tužilaštvo došao bez lične karte?
Foto: Nebojša Mandić

Saslušanje odloženo

STARLETIN SUZAVAC JOŠ DELUJE: Policajac u tužilaštvo došao bez lične karte?

Crna Hronika -
BEOGRAD - Bojan Milenković, policajac kog je "savetnica" Dušica Jevđenović napala suzavcem, danas je posetio Treće osnovno tužilaštvo, ali je njegovo saslušanje ponovo odloženo, ovoga puta iz krajnje bizarnog razloga: naime, Milenković se u kabinetu postupajućeg tužioca pojavio bez ikakvih ličnih isprava.

Kako tužilaštvo nije moglo da utvrdi njegov identitet saslušanje je odloženo za nedelju dana. Ovo je treći put da se saslušanje oštećenog Milenkovića odlaže.

Prethodna dva puta, umesto njega se u tužilaštvu pojavljivao samo njegov advokat, koji je pravdao policajčev izostanak bolovanjem uzrokovanim napadom Jevđenovićeve. To se poslednji put dogodilo 10. novembra.

Milenkovićevo „izbegavanje“ da da iskaz ujedno je i osnovni razlog zašto istražni postupak protiv bahate savetnice u Ministarstvu inostranih poslova stoji u mestu.

Podsećamo, Dušica Jevđenović (24) iz Beograda napala je u junu ove godine policajce koji su u Ulici Peđe Milosavljevića na Bežanijskoj kosi privodili njenog brata Ivana, koji im je prethodno pretio gasnim pištoljem. Najteže je prošao pomenuti Milovanović, kog je savetnica isprskala suzavcem u oči, ali napadnuta su i dvojica njegovih kolega. Savetnicu je smirila tek patrola Interventne policije, koja je došla na poziv napadnutih kolega.

Tokom intervencije, Jevđenovićeva je vređala policajce, govorila im da „ne znaju s kim se kače“, i pretila im diplomatskim pasošem. Brat i sestra Jevđenović su potom odvedeni u stanicu policije Novi Beograd a odmah je o incidentu obavešten i dežurni tužilac u Trećem osnovnom tužilaštvu.

Utvrđeno je da su oboje u momentu incidenta bili pijani: konkretno, u krvi im je izmereno više od jednog promila alkohola..

Tadašnji ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić, demantovao je da je Jevđenovićevoj dao diplomatski pasoš kojim je pretila policajcima. Demantovano je i da ona radi u ovom ministarstvu.

(Blic/I Milićević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track