ZLOUPOTREBA SLUŽBENOG POLOŽAJA: Pritvor za ššest osumnjičenih za nezakonitu zamenu zemljiššta
Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

Do 30 dana

ZLOUPOTREBA SLUŽBENOG POLOŽAJA: Pritvor za ššest osumnjičenih za nezakonitu zamenu zemljiššta

Crna Hronika -
Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor za šest osumnjičenih da su 2008. godine do 26. marta 2010. godine nezakonito izvršili zamenu poljoprivrednog zemljišta "BD Agro" iz Dobanovaca, čime je država oštećena za više od 930.000.000 dinara.

Sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim je prema okrivljenima Dj.O, Lj.J, N.J, T.P, B.G. i Z.J. odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u slučaju boravka na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke, rekla je portparol suda Tanja Koljenšić.

Tužilaštvo je sinoć saopštilo da po krivičnoj prijavi policije saslušava Zorana Jeličića, Djura Obradovića, Ljubišu Jovanovića, Nikolu Jakšića, Tomislava Pavlovića, Bobana Golubovića, Zorana Jovanovića i Draganu Tufegdžić.

U pitanju su odgovorna lica iz Uprave za poljoprivredno zemljište Ministarstva poljoprivrede Republike Srbije, kao i članovi stručne komisije za zamenu poljoprivrednog zemljišta, i odgovorna lica "BD Agro". Oni se sumnjiče da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja i krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Prema navodima krivične prijave, oni su od 14. avgusta 2008. godine do 26. marta 2010. godine nezakonito izvršili zamenu poljoprivrednog zemljišta. Radi se o zemljištu PD "BD Agro" iz Dobanovaca, koje je po Ugovoru o zameni zemljišta sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede iz januara 2010. godine razmenjeno za drugo zemljište u vlasništvu Republike Srbije. Međutim, PD "BG agro" je u zameni državi predao zemljište površine od 46 hektara koje je odlukama nadležnih organa bilo već vraćeno ranijim vlasnicima, te je u postupku zamene Republika Srbija oštećena za iznos od više od 930.000.000 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track