AKCIJA REZAČ: A od Sudžuma Živkoviću više od 41 milion dinara?
Foto: Dado Djilas

Hapšenje bivšeg pomoćnika ministra

AKCIJA REZAČ: A od Sudžuma Živkoviću više od 41 milion dinara?

Crna Hronika -
BEOGRAD - U antikoruptivnoj akciji policije uhapšen je i Dobrivoje Sudžum (49), nekadašnji pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zbog sumnje da je vinariji Zorana Živkovića nezakonito odobrio 41.070.579,97 dinara.

Sudžum je uhapšen zbog sumnje da je od 7. avgusta 2007. do 8. februara 2008. zloupotrebio službeni položaj.

Sumnja se da je on, rešavajući zahteve poljoprivrednih gazdinstava „Vinarije Živković“ iz Inđije, vlasnika Zorana Živkovića, bivšeg premijera Srbije, i „WOW Winery“ sa Palića, vlasništvo Živojina Đorđevića, odobrio bespovratna podsticajna sredstva za podizanje višegodišnjih proizvodnih zasada vinove loze i hmelja, iako ove firme nisu ispunjavale uslove iz vladine uredbe. „

Sudžum je nezakonito odobrio 'Vinariji Živković' 41.070.579,97 dinara, a WOW-u 77.278.723,14 dinara iz budžeta“, piše Blic. U antikoruptivnoj akciji nazvanoj "Rezač" u subotu je privedeno 79 osumnjičenih za različita krivična dela.

Živković je danas u Skupštini, negirao ove navode, reagujući na optužbe Aleksandra Martinovića.

"Naravno da ništa od toga nije tačno, u vinariji je sve urađeno po zakonu. On je u pritvoru samo zato što neko leči svoje komplekse. To je već sto puta ispitana stvar i ja nemam čega da se plašim, sve je u okviru zakona i morala", istakao je Živković.

Živković je zbog pitanja zašto nije nešto promenio u poljoprivrednoj prozvodnji kada je bio u mogućnosti, odnosno dok je bio na vlasti, rekao da pozivanje na to šta je ko radio može da se postavi svakome.

"Šta ste vi radili 1992, 1993, 1996 ili 1999. godine, kako ste dobijali stanove pred bombardovanje. Ta pitanja može da postavi svako", rekao je Živković.

Martinović mu je na to odgovorio da je početkom devedesetih bio učenik gimnazije, a 1997. godine student treće godine Pravnog fakulteta.

"A 1992. godine on (Živković) je postao član Demokratske stranke, 1997. godine gradonačelnik Niša, a 2000. godine se grlio i ljubio sa Legijom, Miletom Lukovićem, Đurom Mutavim, da bi 2003. godine posle ubistva Đinđića postao veliki protivnik te gospode", rekao je Martinović.

Kako je dodao, ko je gde bio i ko je šta radio tih godina za Živkovića je bolje da se ne pominje.

(Tanjug/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track