TRAGEDIJA NA AUTO-PUTU: Dvoje poginulo u sudaru audija i pola sa šleperom

Saobraćajna nesreća

TRAGEDIJA NA AUTO-PUTU: Dvoje poginulo u sudaru audija i pola sa šleperom

Crna Hronika -
Vozač i putnik u „audiju“ Predrag Romić i Stevo Stevanović stradali, dok su četiri osobe povređene u lančanom udesu na auto-putu Beograd-Šid

SREMSKA MITROVICA - Predrag Romić (45) i Stevo Stevanović (54), obojica iz Beograda, poginuli su, dok su četiri osobe povređene u saobraćajnoj nesreći na auto-putu Beograd-Šid kod Martinaca.Udes se dogodio u noći između ponedeljka i utorka oko 1.35 sati po gustoj magli kad su na šleper, koji se prevrnuo, naleteli „audi“ i „folksvagen polo“.Vozač „audija“ Romić i njegov saputnik Stevanović podlegli su povredama na licu mesta, dok su povređeni prevezeni u bolnicu.„Audi“ smrskan- Makedonski državljanin Ivanče D. (33), koji je upravljao teretnjakom slovenačkih registracija po gustoj magli, iznenada je izgubio kontrolu nad vozilom i prevrnuo se. Pao je na bok i blokirao skoro sve tri trake. U tom trenutku na kamion je naleteo „audi A6“, za čijim je volanom bio Predrag Romić. Udes ispred sebe nije video ni vozač „folksvagen pola“ Predrag S. (32), koji se potom zakucao u „audi“ - kaže izvor Kurira iz istrage.Od siline udarca „audi“ je bio potpuno smrskan, a delovi uništenih automobila razbacani na sve strane.- Prizor je bio jeziv! Srča na sve strane. Povređeni putnici su jaukali i zapomagali. Ekipe Hitne pomoći i policija ubrzo su stigli na lice mesta. Lekari su odmah pritrčali u pomoć dvojici muškaraca iz „audija“, ali im spasa, nažalost, nije bilo - naveo je jedan od očevidaca.

Povređena su dva putnika iz „audija“, jedan iz „pola“, kao i kamiondžija.- Dvojica su posle ukazane pomoći pušteni na kućno lečenje. Jedan je zadržan na lečenju u bolnici u Sremskoj Mitrovici, dok je drugi zbog povreda kičme prebačen u Beograd - kaže naš sagovornik.Kamiondžija uhapšenMakedonac Ivanče D., koji je upravljao kamionom, uhapšen je posle nesreće.- Vozaču je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden na saslušanje pred Osnovnim tužilaštvom u Sremskoj Mitrovici. Utvrđuje se da li je eventualno zaspao za volanom ili je proklizao. Pretpostavlja se da su na nesreću uticali i gusta magla i neprilagođena brzina - kaže izvor Kurira.(Z. N.)

Zla sudbinaKRENULI U SLOVENIJU?Predrag, Stevo i još dvojica saputnika iz „audija“ navodno su krenuli u Sloveniju na privremeni rad. Išli su brzinom od oko 110 kilometara na sat.

Saveti za vozačeVOŽNJA KROZ MAGLU- povećajte rastojanje između vozila- vozite sporije, ne žurite- koncentrišite se na vožnju, isključite telefone- zbog slabe vidljivosti ne preporučuje se preticanje- upalite svetla za maglu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track