UHAPŠENA LJUBAVNICA: Omađijala mi je brata, pa ga ubila
Foto: Stefan Jokić

Vlastimir Karapandžić usmrćen

UHAPŠENA LJUBAVNICA: Omađijala mi je brata, pa ga ubila

Crna Hronika -
Stalno sam mu govorio da mu ta žena ne treba, da je bacila čini na njega, ali on me nije slušao, kaže Zoran Jeremić, čijeg je brata, kako se sumnja, izmasakrirala Svetlana Zarić

GOLUBAC - Bilo je jezivo! Od te noći ne spavam jer mi ne izlazi iz glave Vlastina smrskana glava. Lice mu je bilo toliko unakaženo da sam ga jedva prepoznao!Ovim rečima započeo je svoju ispovest za Kurir Zoran Jeremić, polubrat Vlastimira Karapandžića (60) iz sela Brnjica kod Golupca, koga je, kako se smatra, ljubavnica Svetlana Zarić (38) nasmrt pretukla ispred njegove kuće. Svetlana je 29. decembra prijavila da su ona i Vlastimir napadnuti u njegovoj kući, ali policija je posle nekoliko dana uhapsila Zarićevu pod sumnjom da je počinila zločin. Nesrećni Karapandžić podlegao je povredama 2. januara u beogradskom Urgentnom centru.Jeremić ističe da ga je kobnog dana oko 18 sati telefonom nazvala Ceca, kako zovu Svetlanu Zarić.

Žrtva... Vlastimir Karapandžić
Žrtva... Vlastimir Karapandžić

Krkljanje u mraku

- Rekla mi je: „Zorane, brzo dođi, napali su mene i Vlastu, ja sam uspela da pobegnem!“ Otrčao sam do njegove, kuće koja je od moje udaljena nekoliko stotina metara. Cecu sam sreo na ulici. Bio je mrak, video sam čoveka kako leži ispred kuće, ali nisam znao o kome se radi - kaže gotovo u dahu Zoran.On je ušao u dvorište ne sluteći šta ga čeka.- Čulo se krkljanje. Pokušavao je da ustane, ali nije mogao. Kada sam ga okrenuo, nisam mogao da verujem svojim očima. Bio je to Vlastimir... Lice mu je bilo unakaženo i krvavo. Leva strana mu je bila otečena, nos i oko se nisu videli - ističe sagovornik Kurira.
 Osumnjičena za zločin... Svetlana Zarić
Osumnjičena za zločin... Svetlana Zarić

Prema njegovim rečima, odmah su obavestili policiju i Hitnu pomoć, a brata uneli u kuću.- Ceca mi je rekla da je s Vlastom bila u kući i da je on otišao napolje da donese pivo. Nakon nekog vremena čula je buku i lomljavu. Kad je izašla, videla je da se dvojica muškaraca rvu i polomljenu pivsku flašu. Tada je pobegla da pozove pomoć - prepričava Svetlanine reči Jeremić.

Mesto zločina...  Vlastimir je pet godina bio u vezi sa Svetlanom, iako je od nje bio stariji  22 godine
Mesto zločina... Vlastimir je pet godina bio u vezi sa Svetlanom, iako je od nje bio stariji 22 godine

Izdržavao joj i majku

Međutim, policija je ubrzo uhapsila Svetlanu.- Nisam mogao da verujem! On je izdržavao i nju i njenu majku, sve im je davao. Ja sam mu nekoliko puta govorio da mu ta žena ne treba, ali on kao da je bio omađijan. Ne verujem u magiju, ali znam da se Vlasta žalio da neko želi da mu naudi činima - rekao je brat ubijenog Karapandžića.
 Očaj...  Marijana i Dragica
Očaj... Marijana i Dragica

Ogorčene Ćerke pokojnika sve najgore o Svetlani ONA JE ZLO OD ŽENE!Karapandžić je do pre 20 godina bio u braku, iz kog ima ćerke Marijanu i Draganu. Naša ekipa zatekla ih je juče u očevoj kući. Nijedna od njih nije imala ništa lepo da kaže o Svetlani.- Ona je zlo od žene! Otkako je otac u vezi s njom, s nama nije komunicirao. Bilo je pitanje vremena kad će mu doći glave. Moj otac je bio domaćin čovek, a ona je živela s majkom. Nekoliko puta je pravila probleme za koje je morala da odgovara, a moj otac je plaćao kazne - priča Dragana.Ona dodaje da ovo nije bilo prvi put da se Svetlana nasilno ponaša.- Ona je alkoholičarka, pretukla je svoju maloletnu ćerku pre godinu dana, pa su joj oduzeli to dete. Mog oca je koristila na sve moguće načine. Kad smo saznali da je preminuo, došli smo do njegove kuće, ali ona nije htela da nam da ključeve, pošto su ostali kod nje. Želim joj da istruli u zatvoru, jer nije vredna ni vazduha koji udiše. Mislim da ga je ubila radi kuće - ogorčena je Dragana.

Majka osumnjičeneMOJA SVETLANA NIJE UBICADuška Zarić, Svetlanina majka, tvrdi da njena ćerka nije ubila Karapandžića.- Ona nije imala razloga da ga ubije. On nam je pomagao, živeli smo kao jedna porodica. Svetlani je davao novac za sve što joj treba. Te večeri je došla uplakana i mokra, rekla mi je: „Mama, ubiše Vlastu!“ Ko god da ga je tako pretukao, ne zaslužuje da živi ni dan - kaže Duška.Ona dodaje da se ona i ćerka ne bave magijom.- Vlastimir je pričao da je obilazio neke Vlahinje. Žalio se da mu je neko podmetao živu da pije. Nismo htele u to da se mešamo, to je bila njegova stvar - kaže majka osumnjičene.Majka osumnjičene ističe da Svetlana ne bi uzela Vlastimirovu kuću ni da joj ju je prepisao jer joj, kako kaže, ne treba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track