OPET ODLOŽIO ROBIJU: Kristijan ponovo sve namagarčio!

Krimos se sprda

OPET ODLOŽIO ROBIJU: Kristijan ponovo sve namagarčio!

Crna Hronika -
Osuđeni narko-diler i učesnik Farme i dalje nije iza rešetaka. Ovaj put zbog zdravstvenih razloga, iako se pojavio u finalu rijalitija i tamo divljao kao da je u najboljoj kondiciji

BEOGRAD - Kristijan Golubović nam se svima smeje u lice! Cirkusant iz rijalitija i osuđivani narko-diler juče se nije javio na odsluženje zatvorske kazne u Zabeli i tako još jednom poslao poruku da se kriminal isplati i da u našim sudovima nešto debelo smrdi!Najnovije, četvrto po redu, odlaganje robije Golubović je zatražio iz medicinskih razloga zbog navodne operacije mozga. Ovo je juče potvrdio i njegov branilac Gvozden Grgur.- Kristijan je blagovremeno zatražio odlaganje kazne kad mu se zdravstveno stanje pogoršalo. On je lično odneo zahtev u sud, ali ne mogu da vam kažem kad se to tačno dogodilo jer zahtev nije poslat iz moje kancelarije - kratko je izjavio Grgur.

Pokazao zadnjicu

Podsetimo, Kristijanu je prvi put robija odložena zbog suprugine trudnoće i rođenja deteta, a drugi i treći put kako bi do kraja odradio ugovor o boravku na Farmi. On je u novembru 2014. osuđen na osam godina zatvora zbog dilovanja heroina u Crkvi Svetog Marka, a u zatvoru bi trebalo da provede još nešto manje od četiri godine.Možda Golubovićevo pozivanje na zdravlje ne bi bilo toliko sporno da se samo dan nakon famozne operacije, 30. decembra, nije pojavio u finalu Farme i tamo se ponašao kao da je u najboljoj kondiciji, i to na uobičajeno primitivan način. Golubović je skakao po studiju, u jednom trenutku je podigao starletu Staniju na ramena, a onda čak i skinuo gaće i pokazao zadnjicu. Postavlja se pitanje šta bi tek uradio da nije teško bolestan, kako je sam izjavio.- Imao sam mikrokrvarenja na mozgu i napad slepila. Moram to da operišem. Zbog posledica udaraca moram da rešim krvne kapilare. Na Farmi sam imao veliki stres i presing 120 dana. Nisam fizički zdrav - rekao je Golubović pred operaciju.Rijaliti kriminalac je i na svom Fejsbuk profilu u ponedeljak okačio fotografiju na kojoj vozi kola u snežnim uslovima, pa i to dovodi u pitanje kakvo je zaista njegovo zdravstveno stanje.Kriminolog Zlatko Nikolić smatra da, sve i da je bolestan, to nije dovoljan razlog za izbegavanje robije.- Ako je potrebno, mogu ga i ambulantnim kolima odvesti do zatvora. Sada radi sve što je moguće da odloži kaznu jer bi se svako isto ponašao da ima mogućnost. Iako ovo deluje kao zloupotreba institucija, to nije tako, sud je sam sebe izvrgao ruglu i poslao poruku da je kriminal dobar - objašnjava Nikolić.
Za zatvor nije, a za provod jeste... Kristijan za volanom po snegu i u finalu Farme
Za zatvor nije, a za provod jeste... Kristijan za volanom po snegu i u finalu Farme

Iz zatvora na lečenje

Bivši operativac DB Boža Spasić smatra da Golubovićevo ponašanje nije neuobičajeno.- Kristijan ima dobar advokatski tim, koji koristi bušan pravosudni sistem. Nema efikasnog odgovora suda, pa se dolazi do toga da se on izruguje pravosuđu. Državi je izgleda bitnije da Kristijan zabavlja naciju u rijaliti programu, nego da ode na odsluženje kazne. Sposoban je da se sa zavojima pojavi u rijalitiju na televiziji, a onda nije sposoban da ode u zatvor. Zatvorske bolnice, koliko znam, imaju odlične uslove. Trebalo ga je poslati u zatvor, pa odatle na operaciju i lečenje - objasnio je Spasić.Golubović se juče nije javljao na pozive Kurira.

Prvi osnovni sudFALI DOKUMENTACIJAIvana Ramić, portparol Prvog osnovnog suda u Beogradu, kaže da je Golubovićeva molba za odlaganje izvršenja zatvorske kazne stigla u taj sud, ali da je nepotpuna.- Golubović je podneo molbu iz zdravstvenih razloga. Međutim, njegova molba za odlaganje je nepotpuna zbog toga što uz nju nije priložena medicinska dokumentacija. Sud će mu poslati zahtev za dostavljanje te dokumentacije, a on ima rok od osam dana da to učini - kaže Ramićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track