SKANDAL U VALJEVU: Dileri napali policajce, pa pušteni da se brane sa slobode
Foto: Stefan Jokić/Ilustracija

NIšta od pritvora

SKANDAL U VALJEVU: Dileri napali policajce, pa pušteni da se brane sa slobode

Crna Hronika -
VALJEVO - Narko dileri na Božić uhapšeni u Valjevu braniće se sa slobode jer im sudija Osnovnog suda, iako su osumnjičeni i za napad na policijske inspektore, nije odredio pritvor.

Zbog takvog postupka pravosuđa, oštro je protestovao policijski sindikat.

- Uhapšeni su A.M. i B.Ć. dugogodišnji trgovci narkoticima, kod kojih je pronađena izvesna količina heroina. Njih dvojica su pružili otpor, odbili da otvore vrata automobila u kojem su zatečeni, pa su policajci bili prinuđeni da razbiju prozor vozača. To dilerima nije smetalo da pokrenu automobil i krenu u beg pri tome noseći jednog od inspektora nekih desetak metara. Taj inspektor je zadobio lake telesne povrede po glavi i ruci, a lakše su povređena još dvojica policajaca. Protiv A. M. i B. Ć. su podnete krivične prijave za trgovinu drogom i napad na službeno lice, ali na žalost tužilaštvo je ostalo nedorečeno i nezainteresovano za napade na policajce. Naime, jednom od uhapšenih je određena mera zadržavanja, a drugi je pušten na slobodu – saopštava sindikat srpske policije.

Dok je A. M. odmah nakon privođenja pušten, B. Ć. je nakon zadržavanja priveden sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Valjevu ali, iako je osnovni tužilac predložio pritvor, sudija to nije prihvatio pa će se dvojica 30-godišnjaka, koji su u Valjevo došli „sitroenom“ ivanjičkih tablica, u nastavku postupka braniti sa slobode.

Pouzdani izvori „Blica“ tvrde da su inspektori, koji su presreli njihov automobil, staklo razbili kako bi sprečili da jedan od dilera proguta kesicu sa heroinom, što je, kako se sumnja, ipak učinio. Zbog manje količine otkrivene droge u trenutku hapšenja, njih dvojica su tako „pali“ u nadležnost osnovnog, umesto višeg tužilaštva, prenosi Blic.

- A. M. i B. Ć. su od ranije poznati policiji da ovde kupuju drogu a kasnije je rasturaju na području Ivanjice, a i sada su uhapšeni nakon što su „robu“ preuzeli od jednog valjevskog dilera – navode izvori iz istrage.

(B.B – P.V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track