SAMOUBISTVO U LOZNICI: Razneo se bombom posle potere po gradu

Strašno

SAMOUBISTVO U LOZNICI: Razneo se bombom posle potere po gradu

Crna Hronika -
Radenko Vasić (53) s kašikarom u ruci seo u svoj „golf“, a kad ga je policija sustigla, izašao iz kola, legao na bombu i aktivirao je

LOZNICA - Radenko Vasić (53) iz Loznice razneo se bombom kašikarom posle policijske potere po ovom gradu.Vasić je pokušao da pobegne kad mu je policija došla u kuću zbog nasilja u porodici, koje je prijavila njegova žena. On je sa teškim povredama prebačen u bolnicu, u kojoj je ubrzo preminuo.Trka po ulicamaDrama se odigrala u četvrtak uveče, a kako saznajemo, Radenko je nameravao da se ubije pre dolaska policije.- Kada je policija došla do njihovog porodičnog doma, Radenko je s bombom u ruci seo u svoj „golf“ i počeo da beži. U filmskoj poteri po gradskim ulicama begunac se u jednom trenutku zaustavio i izašao iz kola. Legao je na bombu i aktivirao je - kaže izvor blizak istrazi i dodaje:- Lekari su učinili sve kako bi ga pripremili za transport u Beograd. Međutim, on je neposredno pred polazak podlegao teškim povredama od gelera.Vasić je godinama radio u lozničkoj „Viskozi“, ali je posle propasti fabrike ostao bez posla, pa se vratio na svoje imanje.- Ima nekoliko hektara zemlje. Obrađivao je zemlju, imao je i mašine. Međutim, od otkaza u fabrici počeli su njegovi psihički problemi, a narušeni su bili i odnosi sa suprugom i dva sina - pričaju poznanici Vasića i nastavljaju:- Očigledno je da je gubitak posla teško pao Vasiću, a da on i pored problema nije tražio pomoć lekara.Izgubio brataVasićevi otac i majka su živi, dok je njegov brat pre nekoliko godina tragično izgubio život.- Bratovljeva smrt mu je jako teško pala, pa je to verovatno i to dosta uticalo na promenu u njegovom ponašanju - istakli su naši sagovornici.Oni pretpostavljaju da se nešto slično dogodilo i u četvrtak uveče.- Njegova supruga verovatno nije mogla da izdrži nasilničko ponašanje, pa je pozvala policiju i tada mu je verovatno prekipelo - ispričale su komšije Vasića.Kako saznajemo, nameravao je da se odmah ubije, ali kad je video policiju dao se u beg.- Vasić nije želeo da povredi policajce, zato je toliko i bežao. Kad je našao pogodno mesto, istrčao je i odmah aktivirao kašikaru - rekao je izvor blizak istrazi.(J. I.)

Zla sudbinaPROPAST „VISKOZE“Hemijska industrija „Viskoza“ iz Loznice je fabrika veštačke svile i viskoznih proizvoda koja je ugašena u stečaju devedesetih godina. Trenutni naziv firme je holding kompanija „Viskoza Loznica“. U požaru koji je izbio 2008. godine u ovoj fabrici poginuo je jedan radnik.- Mnogo radnika je ostalo bez posla i mnogi se i danas nisu oporavili. Čitave porodice su na ivici egzistencije - pričaju meštani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track