NE ČEKAJU MIŠKOVIĆA: Počelo izlaganje završnih reči u suđenju za putarska preduzeća
Foto: Beta

Razdvojeni postupci

NE ČEKAJU MIŠKOVIĆA: Počelo izlaganje završnih reči u suđenju za putarska preduzeća

Crna Hronika -
Suđenje optuzenima za oštećenje putarskih preduzeća i kruševačke fabrike maziva biće okončano bez vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića pošto je sud odlučio da danas otpočne izlaganje završnih reči tužilaštva i odbrane, odnosno da se ne čeka Miškovićev oporavak.

Mišković ima problema sa zdravljem, zbog čega mu je postupak razdvojen krajem prošle godine.

Iako se tužilaštvo tom predlogu juče usporitivilo, s obzirom da je prošle godine u februaru postupak protiv Miškovića i dela optuženih za oštećenje putarskih preduzeća spojen sa ranije pokrenutim postupkom protiv mahom istih optuženih za oštećenje kruševačke fabrike, sud je odlučio da uđe u završnicu bez vlasnika Delte.

Sudija Maja Ilić je najavila da će svako od učesnika u postupku, tužilac, branioci i optuženi imati priliku da završnu reč izlažu u trajanju od najviše 90 minuta. Nakon što svi izlože završnu reč, sud će zakazati izricanje prvostepene presude. Vlasnik "Delta holdinga" neće moći još najmanje tri sedmice da dolazi na suđenje zbog nedavne operacije.

Suđenje Miškoviću, koji se tereti za nanošenje štete putarskim preduzećima i utaju poreza, razdvojeno je krajem prošle godine od postupka vlasniku "Nibens grupe" Milu Đuraškoviću i ostalih optuženih, zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja.

Na optuženičkoj klupi sada su Milo Đurašković, Dejan Jeftić, Risto Ristić, Bora Jelić, Branislav Jovasović, Ljiljana Kostić, Srđan Filipović, Miroslav Mišković, Marko Mišković, Milutin Gašević, Zoran Mihailović, Zdravko Rašo, Predrag Filipović, Živojin Petrović i Jadranka Badrić.

Protiv Miškovića i Đuraškovića, kao i još osam optuženih, pokrenut je 2012. krivični postupak zbog optužbi da su oštetili putarska preduzeća za više miliona evra.

Slučaj FAM pokrenut je pre postupka protiv Miškovića. Mišković, njegov sin Marko i Djurašković bili su uhapšeni u decembru 2012. godine. Pušteni su da se brane sa slobode, uz jemstva od više miliona evra, a pašosi su im i dalje u sudskom depozitu i ne mogu da napuste boravište bez odobrenja suda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track