SMRT PEKARKE U ZAJEČARU Očajna majka: Monstrum ju je namamio da dođe samo da bi je ubio!
Foto: Profimedia

Potresna ispovest majke ubijene pekarske radnice

SMRT PEKARKE U ZAJEČARU Očajna majka: Monstrum ju je namamio da dođe samo da bi je ubio!

Crna Hronika -
Pozvao ju je da se dogovore o povratku na posao, a onda joj je hladnokrvno pucao u glavu. Zlikovac, mog unuka Mišu napravio je siročetom, u suzama priča Miroslava Matijević

ZAJEČAR - Monstrum je planirao da je ubije! Bukvalno ju je namamio da dođe da bi joj se osvetio jer je trebalo da je vrati na posao i isplati joj 15 plata. Zlikovac najveći, nek mu gori duša... Ugasio je moje sunce, a moj unuk sada je ostao siroče - kaže u suzama Miroslava Matijević, čiju je ćerku Draganu (55) u utorak u centru Zaječara mučki ubio vlasnik lanca zaječarskih pekara Marjan Duljaj (54).Dragana i Duljaj bili su u sporu zbog posla. Ona je u njegovoj pekari radila malo više od devet godina, međutim, pre godinu i po dana polomila je ruku i morala je na bolovanje.„Imam za tebe drugi plan!“- Imala je problema sa tim prelomom i zdravljem, pa je išla na lečenje i u Beograd. Morala je da uzme bolovanje, što je Duljaj iskoristio da joj da otkaz i na njeno mesto primi dve nove radnice. Dragana se nije pomirila s tim, pa ga je tužila. Kad je shvatio da gubi sudski spor, obećao je da će je primiti nazad. Međutim, nije dao nikakvu garanciju, pa mu advokatica i Dragana nisu verovale, već je nastavljen sudski spor - priča očajna majka Miroslava.Pošto je izgubio spor, Duljaj je predložio Dragani preko advokatice Zorane Nenković, koja ju je zastupala, da se ipak nekako nagode. Prema kazivanju majke Miroslave, advokatica je poručila Dragani da nema potrebe da dolazi u njenu kancelariju i da će ona da obavi sve formalnosti u njeno ime.- Dragana se oko 10.30 spremala da ide u grad da plati komunalije i kupi neke sitnice kada je pozvonio telefon. Bio je to Duljaj. Rekao joj da dođe da se dogovore o isplati nadoknade i povratku na posao. Nemoj, ćerko, to mi je sumnjivo, rekla sam joj, osećajući da mi nešto zebe oko srca. Ali on je bio uporan, pa je Dragana rekla da će biti tamo za dvadesetak minuta - govori ridajući starica.U kancelariji advokatice Nenković, pored nje i ubice, bila je i njegova radnica koja vodi računovodstvo i vlasnica agencije za nekretnine koja deli istu prostoriju. Duljaj je u početku glumio da je sve u redu.- U redu, vratiću te na posao i isplatiću ti otpremninu, ali da se dogovorimo - rekao je Duljaj. Kada ga je nesrećna Dragana pitala kada će to da se desi, on je uzviknuo: „Nikad, nikad, imam za tebe imam drugi plan!“Povukao je za kosuPekar je tada izvadio pištolj, a preplašene žene panično su krenule da beže iz kancelarije. Dragana je krenula ka vratima, ali ju je zlikovac uhvatio za kosu i povukao nazad. Zatvorio je vrata, oborio Draganu na pod i pucao joj sa nekoliko centimetara razdaljine u glavu! Ubrzo je policija opkolila kancelariju, a kada su krenuli da uđu, pucao je sebi u grudi. Dragana Matijević je preminula posle nekoliko sati u bolnici, a Duljaj je prebačen u Urgentni centar u Beogradu i nalazi se, kako saznajemo, u teškom stanju.

Jezivo Prestravljena jurila ka mestu pucnjave NOGE SU MI SE ODSEKLE, OKO SRCA ME SVE STEZALODa se nešto dogodilo, Matijevići su saznali od Draganinog bivšeg supruga.- On je pozvao Mišu, mog unuka, i rekao da je bila neka pucnjava tamo gde je krenula Dragana. Miša je odmah krenuo da proveri, ali mi ništa nije javljao. Onda me je jedna komšinica, koja je već izgleda nešto znala, pitala šta se to desilo Dragani. Prestravljena, krenula sam ka centru. Noge su mi se odsecale, teške kao malj, a oko srca me stezalo... Plakala sam i molila boga da je nije ubio jer sam strepela od trenutka kada ju je pozvao telefonom. Oko kancelarije je bilo mnogo ljudi, policije i tu su mi rekli da je Dragana u bolnici. Kao u bunilu, krenula sam tamo. Na ulazu je bio moj Miša... Sve je, nažalost, bilo gotovo. Moja duša, moje srce, moja dika bila je mrtva - ispričala je u dahu unesrećena žena i krenula da jauče za mrtvom ćerkom.

Planirao zločinPORUKA SMRTIDragana je, po savetu advokatice, izbegavala susret i rasprave sa Duljajem, ali on je bio uporan da je vidi. On je, najverovatnije, i ranije planirao da je ubije, o čemu svedoči poruka koja joj je stigla poštom nekoliko dana pre zločina.- Dragana Matijević, pozivam vas da se javite radi dogovora o dobrovoljnom izvršenju presude. Marjan Duljaj - pisalo je u poruci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track