PETORICA OPTUŽENIH: Zaštićeni svedok raskrinkava ISIS
Foto: Profimedia

Suđenje za terorizam

PETORICA OPTUŽENIH: Zaštićeni svedok raskrinkava ISIS

Crna Hronika -
Optuženi Sead Plojović, Izudin Crnovršanin i Ferat Kasumović ponovili su da ne priznaju krivična dela koja im se stavljanju na teret

BEOGRAD - Suđenje petorici optuženih za učestvovanje u oružanim akcijama Islamske države, kao i planiranje terorističkih akcija u Srbiji, juče je iznova počelo u Specijalnom sudu u Beogradu zbog izmene u sastavu sudskog veća.Optuženi Sead Plojović, Izudin Crnovršanin i Ferat Kasumović ponovili su da ne priznaju krivična dela koja im se stavljanju na teret. Osim njih, podsetimo, optužnicom su obuhvaćena i dvojica begunaca - Abid Podbićanin, za koga se sumnja da je nastradao u Siriji, kao i Tefik Mujović.

- U nastavku suđenja trebalo bi da ponovo bude saslušano nekoliko svedoka, među kojima je i zaštićeni svedok koji bi trebalo da rasvetli ulogu optuženih u akcijama Islamske države, kao i vrbovanju ljudi za rat u Siriji. Njegovo ime neće biti otkriveno i označen je brojem 0307 - kaže sagovornik Kurira iz suda.Tokom postupka, koji je juče iznova počeo, trebalo bi da bude saslušan i teolog kako bi objasnio da li je literatura koja je pronađena u udruženju Furkan verskog ili terorističkog sadržaja.(J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track