Nastavlja se suđenje građevinskoj mafiji

Građevinska mafija

Nastavlja se suđenje građevinskoj mafiji

Crna Hronika -
Grupi na teret se stavljaju krivična dela zločinačko udruživanje, zloupotreba službenog položaja, primanje mita i davanje mita

BEOGRAD - Pred Specijalnim sudom u Beogradu u ponedeljak se nastavlja suđenje bivšem predsedniku opštine Zrenjanin Goranu Kneževiću i njegovim saradnicima zbog optužbi da su malverzacijama sa građevinskim zemljištem u tom gradu oštetili budžet opštine za najmanje 150 miliona dinara.

Knežević je optužen kao organizator grupe od 22 okrivljena u javnosti poznatoj kao "građevinska mafija".

Toj grupi na teret se stavljaju krivična dela zločinačko udruživanje, zloupotreba službenog položaja, primanje mita i davanje mita.

Terete se za malverzacije sa građevinskim zemljištem u Zrenjaninu u periodu od 2006. do 2008. godine, jer su zloupotrebom službenih položaja pričinili štetu Opštini Zrenjanin u iznosu od najmanje 150 miliona dinara.

Knežević je, pored ostalog, optužen i zbog davanja građevinskog zemljišta u zakup po cenama nižim od tržišnih.

U pritvoru je proveo 13 meseci, posle čega je pušten da se brani sa slobode.

Do hapšenja 1. oktobra 2008. godine bio je član Demokratske stranke, a pošto se našao na slobodi prešao u Srpsku naprednu stranku.

Knežević je na početku suđenja odbacio sve navode optužnice, tvrdeći da je proces protiv njega politički i montiran.Pripadnici grupe su krivična dela izvršili na položajima gradonačelnika, načelnika odelenja, direktora javnih preduzeće, tako što su na nezakonit način davali u zakup neizgrađeno građevinsko zemljište u Zrenjaninu čiji je vlasnik Republika Srbija, a korisnik Opština Zrenjanin, navodi se u optužnici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja