KRVAVA PODELA IMETKA KOD MAJDANPEKA: Bratu vilama smrskao glavu
Foto: Nebojša Mandić

Nisu mogli da se dogovre

KRVAVA PODELA IMETKA KOD MAJDANPEKA: Bratu vilama smrskao glavu

Crna Hronika -
MAJDANPEK - Svađa između dva rođena brata, Branka D. (82) i Vitomira D. (78), iz sela Topolnice kod Majdanpeka zbog podele imovine završila se krvavo jer je Branko vilama smrskao glavu četiri godine mlađem bartu Vitomiru.

Do tuče je došlo 21. janura ove godine, nakon što su se braća posvađala u vezi sa podelom imetka.

- Žučna rasprava, koja traje više godina, ovog puta je prerasla u fizički obračun. Posle prepiranja, Vitomir je iznerviran uzeo vile i nasrnuo na svog starijeg brata. Posle primljenih nekoliko udaraca, Branko je nekako uspeo da mu otme vile. On je zatim počeo da besumučno udara Vitomira - navodi izvor blizak istrazi.Obračun dvojice staraca je prestao tek kada je četiri godine mlađi Vitomir polusvestan pao na zemlju na imanju zbog kojeg je i nastala svađa.Policija je za slučaj saznala tek pošto se teško povređeni Vitomir posle sedam dana sa stravičnim bolovima javio lekarima u lokalnom domu zdravlja. Onda su oni pozvali policiju i čitav slučaj je otkriven jer je tek tada povređeni starac ispričao šta se dogodilo.Meštani Topolnice kažu da su braća pokvarila odnose kada je na red došla podela imovine jer nikako nisu mogli da se dogovore kome šta pripada.Pokušaj teškog ubistva

Iako je Vitomir ispričao šta se dogodilo, a njegov brat Branko to delimično potvrdio, policija proverava te izjave.

- Policija proverava navode teško povređenog Vitomira da ga je brat pretukao, jer je gotovo neverovatno da je starac sa svoje 82 godine uspeo da tako brutalno pretuče i teško povredi čoveka, tako da se proverava da li mu je neko možda pomogao - kaže izvor iz istrage.

Inače, Branku D. je napisana krivična prijava za pokušaj ubistva.

(Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track