HAPŠENJE ISPRED MANASTIRA DEČANI: U kući jednog od osumnjičenih nađena zastava Islamske države
Foto: Profimedia

Policijski pretres

HAPŠENJE ISPRED MANASTIRA DEČANI: U kući jednog od osumnjičenih nađena zastava Islamske države

Crna Hronika -
PRIŠTINA, - U kući jednog od četvorice uhapšenih ispred kapije manastira Visoki Dečani pronađena je zastava islamske države, kao i oružje.

Kosovska policija pronašla je zastavu Islamske države u kući Kuštrima Kurtija, jednog od četvorice islamista uhapšenih s oružjem ispred kapije manastira Visoki Dečani, prenosi prištinski Zeri.Crnu zastavu s natpisima na arapskom jeziku, za koju se veruje da je simbol terorističke organizacije Islamske države, policija je pronašla tokom racije u kući Kurtija u Ðakovici.

U toku je i balistički pregled zaplenjenog oružja u vozilu uhapšene grupe Albanaca kako bi se utvrdila osnovanost sumnji da su dva sata pre hapšenja izvršili oružani napad na kuće srpskih povratnika u selu Berkovo kod Kline.Podsećanja radi, Kfor i policija su ispred kapije manastira Visoki Dečani prošle subote uhapsili četiri Albanca - Arbena Imerija iz Zlatara kod Prištine, Aljbana Keljmendija iz Uroševca i Kuštrima Kurtija i Kuštrima Ramu iz Ðakovice.

Tužilaštvo sumnja da je uhapšena četvorka odgovorna i za oružane napade na Srbe u Goraždevcu. Kosovske službe bezbednosti imaju podatke da je jedan od uhapšenih učesnik rata u Siriji na strani Islamske države, a da je drugi zaustavljen na putu do Sirije i vraćen na Kosovo.

Uhapšenima je određen pritvor od 30 dana. Trenutno ih terete za nezakonito posedovanje oružja. Monaštvo manastira Visoki Dečani veruje da su uhapšeni imali nameru da izvedu oružani napad na manastir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track