SUĐENJE ODBRANA MITROVIĆEVOG SINA: Andrea Bojanić je kriva za svoju smrt

Uvodno izlaganje

SUĐENJE ODBRANA MITROVIĆEVOG SINA: Andrea Bojanić je kriva za svoju smrt

Crna Hronika -
Branioci Aleksandra Mitrovića rekli da je nastradala devojka pretrčavala ulicu na crveno i da brzina kojom se kretao optuženi nije uzrok nesreće

BEOGRAD - Trojica branilaca Aleksandra Mitrovića (23), sina vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića, izjavila su juče u uvodnom izlaganju da će tokom suđenja dokazati da on nije kriv za izazivanje saobraćajne nesreće u Ustaničkoj ulici u kojoj je 18. jula 2013. stradala Andrea Bojanić (17).Oni su naveli da je tinejdžerka sama kriva jer je pretrčavala ulicu.- Dokazaćemo da brzina kojom se kretao nije uzrok nesreće, već nepropisno ponašanje pešakinje, koja se kretala dok je na semaforu bilo crveno svetlo za pešake, a zeleno za njega - rekao je Mitrovićev branilac Miroslav Marinković.

Susret na ulazu... Andrein otac i Mitrović
Susret na ulazu... Andrein otac i Mitrović

Tortura nad okrivljenimIsti advokat naveo je i da ne stoji drugo krivično delo, nepružanje pomoći povređenom, jer je Andrea bila mrtva na mestu. Mitrović je, podsetimo, posle nesreće pobegao, a policiji se predao nekoliko sati kasnije.- Nastradala je imala takve povrede od kojih je smrt bila trenutna. Nije joj bilo moguće ukazati pomoć - rekao je Marinković, pokušavajući da objasni da to što je Mitrović pobegao nema značaja za postupak.Drugi branilac, advokat Borivoje Pajović, protestovao je zbog velikog interesovanja javnosti za „jednu običnu saobraćajku, kakvih ima na hiljade“.- Ovaj predmet podignut je na nivo ekskluzivosti i terorizma. Napravljen je presedan torture nad okrivljenim. Ovde se verovatno ne sudi Aleksandru Mitroviću, već ko zna kome. Apsurdna je tvrdnja tužilaštva da je brzina faktor udesa jer je jasno da je postupanje devojke dovelo do nesreće - rekao je Pajović.Žongliraju dokazimaZamenica prvog osnovnog tužioca Milena Božović odbacila je tvrdnje odbrane da brzina, kao i to što je Mitrović pobegao nisu važni za postupak, navodeći da još nije utvrđeno koje je boje bilo svetlo na semaforu u trenutku kada je nesrećna Andrea zakoračila na pešački.- Kada se okrivljeni odvezao sa mesta nesreće, nije mogao da zna da li je devojka živa ili ne - objasnila je tužilac.Saša Petrović, očuh pokojne devojke, koji je istovremeno i zastupnik njene majke, bio je ogorčen tvrdnjama odbrane.- Oni žongliraju dokazima i pokušavaju da ih izvrnu kako im odgovara - rekao je on.

Odbio odštetuOTAC: NISAM DOBIO PAREU sudnici su juče sedeli otac nastradale devojke Savo Bojanić, kao i njen očuh Saša Petrović. Petrović je u ime majke Andree Bojanić rekao da oni ističu imovinski zahtev prema okrivljenom, dok je Bojanić rekao da mu novac ne treba.- Ne ističem imovinski zahtev, ali to ne znači da sam dobio bilo kakav novac, kako se spekuliše. Meni novac ne može da vrati dete - rekao je Bojanić. Interesantno je da je pred ulazak u sud upravo on Mitroviću pridržao vrata da uđe u Palatu pravde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track