RADNICA ŽRTVA IRAČANINA: Brinem se za policajca, i krv bih mu dala!
Foto: Kurir

Drama u centru Beograda

RADNICA ŽRTVA IRAČANINA: Brinem se za policajca, i krv bih mu dala!

Crna Hronika -
Ivana Mitrović Tomić kaže da joj je migrant ukrao mobilni, nakon čega ga je sustigao policajac Arsić i proleteo s njim kroz izlog

BEOGRAD - Migrant je ušao u lokal i nekoliko puta na engleskom ponavljao: „Daj mi novac, prijatelju!“Rekla sam mu da nemam para, a nakon nekoliko minuta ubeđivanja zgrabio mi je telefon s pulta i pokušao da izađe iz radnje. Zgrabila sam ga za jaknu, ali se izvukao i pobegao kroz Čumićevo sokače.Jurila za lopovomOvim rečima počela je za Kurir ispovest Ivana Mitrović Tomić (40), radnica foto-radnje na Terazijama, koja je preživela pravu dramu kad joj je u lokal upao Iračanin Sofija Kalif. Dok je bežao s ukradenim telefonom, za lopovom je potrčao policajac u civilu Slobodan Arsić (27), koji je povređen kad je zajedno s migrantom proleteo kroz stakleni izlog.Ivana je posle krađe istrčala iz radnje i pojurila za Kalifom.- Trčala sam za njim i vikala: „Lopov, lopov!“ U jednom trenutku pojavili su se neki mladići koji su ga opkolili. U prvom trenutku nisam znala da je reč o policajcima u civilu. Uhvatili su ga, ali im se izmigoljio i ponovo počeo da beži ka Dečanskoj - priseća se Tomićeva.Ona dodaje da su policajci ubrzo sustigli Iračanina ispred izloga zgrade kod Terazijskog tunela. Krv na sve straneMitrovićeva kaže da se brine za zdravlje povređenog policajca.- Videla sam da mnogo krvari. Njegov lik mi je sve vreme bio pred očima. Mlad je i volela bih da mu pomognem ako mogu, ako treba da dam krv ili bar da ga posetim u bolnici. Oduševila me je njegova hrabrost, ali i profesionalnost - ističe radnica foto-radnje.Arsić je zadržan na lečenju, dok je migrant uhapšen.(J. R.)

Lokal pored foto-radnjePROSIO ZA HRANUPre nego što je ušao u fotografsku radnju, lopov je bio i u lokalu pored, gde je od D. J. tražio novac.- Stajao je ispred vrata dok sam ih otključavao. U ruci je držao novčanicu od 100 dinara. Pitao sam ga šta mu treba, ali mi nije odgovarao. Kad smo ušli u lokal, na engleskom mi je tražio još para. Pokazivao je na usta kao da prosi za hranu. Izašao je kad sam mu rekao da nemam novca - kaže D. J. za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track