PAO SARADNIK DARKA ŠARIĆA: Kralju johanesburškog podzemlja Radovanu Krejčiru 35 godina robije
Foto: AP 2013

Češki mafijaš iz sudnice izašao sa osmehom

PAO SARADNIK DARKA ŠARIĆA: Kralju johanesburškog podzemlja Radovanu Krejčiru 35 godina robije

Crna Hronika -
BEOGRAD - Mafijaški bos Radovan Krejčir, za kog se veruje da je blisko sarađivao s narko-bosom Darkom Šarićem, osuđen je na 35 godina robije pred sudom u Johanesburgu, u Južnoafričkoj Republici.

Krejčir je još 2013. pao zbog trgovine drogom, ali nije zbog toga osuđen na 35 godina zatvora nego za otmicu i pokušaj ubistva.

Češki mafijaš osuđen je za otmicu brata svoga saradnika koji je ispario sa 25 kilograma metamfetamina odnosno droge "kristalni met".

Preživeo egzekuciju: Krejčir pored automobila-ubice
Preživeo egzekuciju: Krejčir pored automobila-ubice

Oteti je pred sudom svedočio protiv mafijaša rekavši da ga je lično mučio vezavši ga, stavivši mu krpu preko lica posle čega mu je na glavu sipao ključalu vodu.

Krejičir je iz Češke pobegao 2007. zbog prevare i utaje poreza i u otadžbini je osuđen u odsustvu. Godine 2013. preživeo je filmsko smaknuće kada su mu egzekutori u automobil, u karoseriju iza registarskih tablica, ugradili oružje koje je trebalo da ga izrešeta unutar vozila.

Krejčir je iz johanesburške sudnice izašao nasmejan iako ga tamošnje pravosuđe tereti i za ubistvo jednog Libanca. Krejčir je skrivajući se u Južnoj Africi živeo na visokoj nozi.

(EPK/BBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track