POTRAGA ZA ŽENOM KOJA JE UPALA U NIŠAVU: Vesna je izronila, pa potonula kao kamen
Foto: Milica Milovanovic, Pri

Traže Vesnu Jugović (47)

POTRAGA ZA ŽENOM KOJA JE UPALA U NIŠAVU: Vesna je izronila, pa potonula kao kamen

Crna Hronika -
Niški ribolovac video ženu kako šeta psa i iznenada upada u ledenu reku, koja ju je brzo odnela. Njen momak Srđan Martinović (44) pokušao da je spase, ali se umalo udavio

NIŠ - Otkako sam saznala da je Vesna nestala, nemam mira ni spokoja. Neprestano gledam u telefon, čekam da mi jave bilo šta. Čula sam da su ribolovci rekli da je potonula kao kamen.Ovim rečima počela je za Kurir ispovest majka Vesne Jugović (47), koja je u utorak upala u nabujalu Nišavu i nestala. Jugovićeva je tog dana sa Srđanom Martinovićem (44), s kojim je bila u vezi, šetala pored Nišave kad je odjednom upala u reku. Martinović je skočio za njom kako bi je spasao, ali je jedva izvukao živu glavu. Iz hladne, nabujale Nišave u poslednji čas izvukli su ga vatrogasci. Za nestalom ženom juče je nastavljena potraga.Živela s roditeljimaJugovićeva, mašinski inženjer po struci, radila je u pošti, a posle razvoda s ćerkom je živela kod roditelja u naselju Durlan. Nesrećna žena svakodnevno je šetala psa pored reke, a njena majka kaže da je s ljubimcem bila i u utorak, otkad je više nije videla.- Najpre je išla do grada, a onda je izvela psa u šetnju. Nisam znala šta se desilo mom detetu. Nekoliko sati kasnije pozvao me je policajac i pitao me da li Vesna ovde živi. Od njega sam čula za nesreću. Mnogo mi je teško. Srce mi se cepa zbog moje petnaestogodišnje unuke. Šta da kažem detetu kad ni sama ne znam šta se dogodilo. Sve se nadam nekim vestima, ali se ništa ne dešava. Ne znam više ni čemu da se nadam - kaže potresena majka, koja nije želela da joj se objavi ime.Majka dodaje da je bila protiv ćerkine veze s Martinovićem.- Nije on bio za nju, ali eto, nije me slušala - priča neutešna majka nestale Vesne.Volela rotvajleraKomšinica kaže da je Martinović tog dana došao do kuće Vesne Jugović, nakon čega su zajedno otišli da se prošetaju pored Nišave.- Pričao je s mojim sinom kad je Vesna izašla sa psom. Ubrzo nakon njihovog odlaska čula sam da se dogodila nesreća i odmah sam otišla do reke. Pitala sam okupljene ribolovce šta se desilo, a jedan od njih rekao mi je da je video kako Vesna upada u vodu. Ispričao mi je da se potom jedanput pojavila na površini, a onda potonula kao kamen i nestala - priseća se potresena komšinica.Koliko je Jugovićeva volela svog ljubimca rotvajlera svedoče i fotografije koje je objavljivala na Fejsbuku.- Pas je osetio da se nešto loše dogodilo njegovoj vlasnici. Posle nesreće nije hteo da ide kući. Dozivala sam ga: „Mili, Mili“, ali nije hteo ni da me pogleda, a kamoli da mi priđe. Nekoliko sati kasnije ipak se vratio kući - dodaje komšinica.

OčajanI SRĐAN JU JE TRAŽIOSrđan Martinović juče je dolazio do reke.- Srđan nikako ne može da se pomiri s Vesninim nestankom. Potpuno je skrhan. Neprestano ponavlja da je mnogo voli. U očajničkoj nameri da je pronađe bezuspešno pretražuje Nišavu - kaže Martinovićev poznanik.

Bez sumnjivih okolnostiOKLIZNULA SE I PALA U REKUKako Kurir saznaje, Jugovićeva se sama okliznula i pala u vodu.- Ne sumnja se da je Martinović na bilo koji način izazvao nesreću. Vesna i on su tog dana pili alkohol dok su šetali pored reke. Ona se okliznula, a on je skočio za njom. U pitanju je klasična nesreća, nema nikakvih sumnjivih okolnosti - kaže izvor Kurira iz istrage.

ČinjeniceKAKO JE DOŠLO DO NESREĆE- Srđan je došao po Vesnu da bi išli u šetnju- Njih dvoje su s rotvajlerom šetali pored Nišave- Vesna se odjednom okliznula i upala u vodu- Srđan je skočio za njom, vatrogasci ga jedva spasli

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja