POTVRĐENA PRESUDA: Firma Asomakum ipak fantomska
Foto: Dado Đilas

Falsifikovan potpis Andreja Vučića

POTVRĐENA PRESUDA: Firma Asomakum ipak fantomska

Crna Hronika -
Privredni apelacioni sud potvrdio je presudu kojom je utvrđena apsolutna ništavost odluke o osnivanju fantomske firme "Asomakum", koja je osnovana sa falsifikovanom ličnom kartom Andreja Vučića.

Portparol Privrednog suda u Beogradu Gordana Vuković rekla je da je Privredni apelacioni sud odbio žalbu privremenog zastupnika "Asomakuma" i doneo pravosnažnu presudu, kojom je potvrđena odluka prvostepenog suda.

Napomenula je da je pravosnažna odluka doneta 18. februara, a juče je dostavljena Privrednom sudu u Beogradu. Privredni apelacioni sud potvrdio je apsolutnu nišavost i istakao da odluka o osnivanju "Asomakuma" ne proizvodi pravne posledice, precizirala je Vuković.

Sud je utvrdio da je potpis osnivača i jedinog zaposlenog u firmi Andreja Vučića falsifikovan i da je zato "neprihvatljivo da se dopusti dalji opstanak takvog privrednog društva".

Takođe je ustanovljeno da je osnivač te firme nepoznat i da takvo preduzeće ne može da postoji kako ubuduće ne bi pričinjavalo štetu u privredi.

Tokom suđenja Andrej Vučić je rekao da nema "ama baš nikakve veze i da je sve to dobro osmišljena ujdurma kako bi se naškodilo njegovom bratu (premijeru Srbije)".

U aprilu prošle godine pokrenuta je istraga protiv 11 osumnjičneih da su krađom identiteta osnovali sedam fantomskih firmi među kojima je Asomakum, koja je još u toku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track