Zapaljena srpska kuća u Orahovcu: Vlasnik otet i ubijen 1998.
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Zapaljena srpska kuća u Orahovcu: Vlasnik otet i ubijen 1998.

Crna Hronika -
ORAHOVAC- U Orahovcu je zapaljena kuća Tome Baljoševića, Srbina koji je kidnapovan, pa ubijen jula 1998. godine, rekli su Srbi iz ovog grada u Metohiji.

Kuća je zapaljena dok je trajala poseta zamenika premijera u Vladi Kosova Branimira Stojanovića Orahovcu, odnosno za vreme sastanka koji je održan sa meštanima Orahovca i Velike Hoče. Požar su primetile komšije i pozvale vatrogasce. Došli su i pripadnici kosovske policije.

U požaru je izgorela jedna soba, pošto su na sredini te prostorije podmetači zapalili gomilu novina. Kuća Tome Baljoševića se graniči sa kućom u kojoj živi predsednik Privremenog organa opštine Orahovac Golub Kujundžić, pa je prava sreća da se požar nije raširio i zahvatio njegovu kuću. Kuća Baljoševića je inače napuštena, a njeni vlasnici i ukućani su prilikom napada Oslobodilačke vojske Kosova na Orahovac jula 1998. godine kidnapovani - Toma i njegov sin Saša, supruga Slavka, snaha Snežana i jednogodišnji unuk Ninoslav.

Dve žene sa detetom su oslobođene iz logora OVK posle 12 dana, a Toma i Saša su pronađeni mrtvi. Sahranjeni su na grobu Lešće u Beogradu. U kući ne živi niko od 1999. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track