ODLOŽENO ISPITIVANJE Sud: Beko umesto u sudnici na Biznis forumu na Kopaoniku
Foto: Zorana Jevtić

Advokat pravdao izostanak

ODLOŽENO ISPITIVANJE Sud: Beko umesto u sudnici na Biznis forumu na Kopaoniku

Crna Hronika -
BEOGRAD - Biznismen Milan Beko koji je oštećeni u postupku protiv Maje Adrovac, optužene za pomaganje u pokušaju njegovog ubistva 2014, bio je uredno pozvan na jučerašnje suđenje i trebalo je da bude ispitan, ali je umesto u sudinici bio na biznis Forumu na Kopaoniku, saopštio je Viši sud.

Njegov punomoćnik Zdenko Tomanović je Bekov izostanak opravdao navodima da Beko nije primio poziv i da mu je to rekao dan ranije, te da je on (advokat) mislio da je sudija promenila plan rasporeda saslušanja koji je utvrđen na prirpemnom ročištu.

Viši sud Beogradu je danas saopštio da je Beko primio poziv s obzirom da se dokaz o urednoj dostavi poziva nalazi u spisima predmeta.

Zbog toga je na jučerašnjem glavnom pretresu godine, "konstatovano da je oštećeni Milan Beko uredno pozvan, a imenovani se navedenog dana u svojstvu učesnika nalazio na 'Kopaonik biznis forumu'", navodi se u saopštenju suda.

Sud je podsetio da je advokat Tomanović prisustvovao i pripremnom ročištu u tom krivičnom postupku 22. februara, kada je kao punomoćnik oštećenog upoznat sa tim da je ispitivanje oštećenog Milana Beka određeno za 10. mart 2016. godine.

Inače ovde je reč o pritvorskom predmetu, koji se vodi po "hinom postupku", s obzirom da se Maja Adrovac u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu od hapšenja, 17. jula 2015. godine.

Ona je juče negirala da je pomogla u NN osobi u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine. Pokušaj ubistva Beka dogodio se 14. novembra 2014. godine u popodnevnim časovima ispred njegove kuće u Beogradu, kad je na njega ispaljeno više hitaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track