SUĐENJE ZA FERARI: Čume 7. aprila ispituje Ivanu Tulović, bez prisustva javnosti
Foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas

Zaštita ličnih podataka

SUĐENJE ZA FERARI: Čume 7. aprila ispituje Ivanu Tulović, bez prisustva javnosti

Crna Hronika -
BEOGRAD- U Trećem osnovnom sudu u Beogradu danas je iza zatvorenih vrata nastavljeno suđenje nekadašnjem svedoku saradniku Ljubiši Buhi Čumetu (51) za četiri krivična dela, svedočenjem njegove supruge Ivane Tulović, koja ga je i prijavila policiji.

Suđenje je inače zatvoreno za javnost zbog zaštite ličnih i porodičnih prilika ovog bračnog para, pa je Tulovićevu danas pred sudskim većem ispitivao javni tužilac "iza zatvorenih vrata".

Ona je na prošlom pretresu pre 15-ak dana započela svoje svedočenje koje je potrajalo sve ukupno 12 sati.

Na sledećem suđenju, 7. aprila, Tulovićevu će ispitivati suprug Ljubiša Buha, takođe bez prisustva javnosti.

Bivši svedok saradnik u procesima protiv "zemunskog klana" i za ubistvo premijera Zorana Djinđića, sada se nalazi u pritvoru i optužen je zbog sumnje da je supruzi, koja ga je i prijavila policiji, poklonio ukradeni "ferari spajder" sa "prekucanim" brojevima na šasiji, vredan oko 150.000 evra, a da mu je u tome pomogao vlasnik auto-servisa Vest iz Surčina Stevan Petošević.

Buha se takođe tereti za ugrožavanje sigurnosti supruge i pripadnika policije koji je u njenom obezbeđenju Milana Ljubenovića, kao i da je ometao istragu prikrivanjem dokaza i uticajem na svedoke.

Buha je prema optužnici, kupio kradenog ferarija od nepoznatog prodavca za 25.000 i tražio od Petoševića da zameni švajcarske tablice za sirijske i prekuca broj motora i šasije. Takođe, on se tereti da je iz zatvora supruzi upućivao pretnje tražeći od nje da povuče iskaz kojim ga optužuje.

Na teret mu se stavlja pet krivičnih dela: falsifikovanje, prikrivanje, ugrožavanje sigurnosti i sprečavanje i ometanje dokazivanja, a tužilaštvo je predložilo sudu da Buhu osudi na šest i po godina zatvora.

Petošević se tereti za krivično delo posebni slučajevi falsifikovanja isprava. Buha je početkom novembra 2015. godine odslužio kaznu od godinu dana zatvora na koju je osuđen u skladu nagodbomn sa tužilaštvom, pošto je priznao da je 3. oktobra 2014. pretio dvojici članova obezbeđenja svoje supruge, kao i da je 8. novembra nakon svađe sa suprugom napao istu dvojicu članova njenog obezbeđenja.

Međutim zbog nove optužnice, iz zatvora u Padinskoj skeli 1. novembra je prebačen u pritvor Okružnog zatvora u Beogradu. Njegova još zakonita supruga je prošlog leta održala konferenciju za novinare na kojoj ga je optužila za niz krivičnih dela, među kojima i za umešanost u više ubistava.

Buha je bio svedok saradnik u procesu koji se vodio protiv "zemunskog klana", kao i u procesu za ubistvo premijera Zorana Djinđića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja