PRESUDA U VRANJU: Za ubistvo lovca 4 godine zatvora

Nesreću u lovu

PRESUDA U VRANJU: Za ubistvo lovca 4 godine zatvora

Crna Hronika -
Rođaci nastradalog na izricanje presude su došli noseći transparente s natpisima: „Gde je moj brat, gde je moj sin? Da li imamo državu, gde je naša pravda, sramota za ubistvo četiri godine"

VRANJE - Svetislav Spasić i Sreta Zlatković osuđeni su juče odlukom Višeg suda u Vranju na četiri godine zatvora zbog izazivanja nesreće u lovu u kojoj je poginuo lovac Predrag Trajković (34).Obrazlažući presudu sudija Tatjana Mihajlović rekla je da su optuženi krivi za izvršenje krivičnog dela ugrožavanja opšte sigurnosti. Prema optužnici, puška kojom je ubijen Trajković pripadala je Svetislavu Spasiću, a u dokumentu je navedeno da je on uneo oružje u automobil s municijom i postupio suprotno odredbama Zakona o oružju i municiji, kao i da je Sreten povukao obarač, pri čemu je Trajković ubijen.Rođaci nastradalog na izricanje presude su došli noseći transparente s natpisima: „Gde je moj brat, gde je moj sin? Da li imamo državu, gde je naša pravda, sramota za ubistvo četiri godine“.Prijatelji i otac tragično nastradalog Predraga Stojan Trajković nezadovoljno su komentarisali ishod suđenja.- Sramota, sramota, sram vas bilo, dete svi da izgubite, jao, jao, bože! Kakav je ovo sud? Gde je pravda? Ovo je skandal i sramota za ovaj sud. Obratićemo se sudu u Strazburu. Ubijen je jedan čovek, zlatan čovek. Obratili smo se premijeru, ministrima policije i pravde. Sramno je za ubistvo čoveka dobiti tako malu kaznu - izjavio je otac nastradalog.Lovac Predrag Trajković poginuo je 24. novembra 2013. oko 18 sati. Predrag je za sobom ostavio suprugu, osmogodišnju ćerku i tek rođenog sina.

Majka nastradalogSRAMNA ODLUKA SUDAMajka nastradalog lovca Slavica Trajković rekla je da je šokirana izrečenom kaznom.- Ubice momka koji je imao samo 34 godine osuđene su na samo četiri. Zašto postoji ovaj sud? Ovo je sramota i za sud i za državu i za svaki zakon je sramota. Prvo su hteli da sakriju da su ga ubili, a kad je dokazano da jesu, dobili su četiri godine zatvora - kroz suze je ispričala ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track