Obesio se ratni komandant Petog korpusa Armije BiH
Foto: Denvnik

Obesio se ratni komandant Petog korpusa Armije BiH

Crna Hronika -
Dževad Čaušević prošlog petka dobio je iz Suda BiH obaveštenje da 11. maja mora doći u Sarajevo na suđenje protiv optuženih Mehura Selimovića, Adila Ružnića i Emira Mustafića, pripadnika Petog korpusa Armije RBiH koji se terete za ratni zločin

BIHAĆ - Bivši komandant Vojne policije Petog korpusa Armije RBiH Dževad Čaušević (49) obesio se juče popodne u šupi iza porodične kuće.

Čaušević je tog dana sačekao da njegova supruga Zehra koja radi u Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona ode na posao, a on je prethodno sinove odveo u školu.Čaušević je nakon toga ušao u šupu, zaključao se i obesio strujnim kablom koji je visio s grede.Tražeći ga, ukućani su provalili u šupu i pronašli njegovo beživotno telo na zemlji.Kabl kojim se obesio, nije izdržao težinu tela i pukao je.Prema nezvaničnim informacijama, razlog zbog kojeg se Čaušević odlučio na ovakav čin moglo bi biti njegovo pojavljivanje kao svedoka na suđenju protiv optuženih Mehura Selimovića, Adila Ružnića i Emira Mustafića, pripadnika Petog korpusa Armije RBiH koji se terete za ratni zločin, prenose bosanski mediji. Prema izjavama članova porodice Čaušević je prošlog petka iz Suda BiH obavešten da 11. maja mora doći u Sarajevo na suđenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track