ČEKA SE ODLUKA APELACIONO SUDA U PRIŠTINI: Porodica Olivera Ivanovića očekuje oslobađanje
Foto: Fonet

Ispravka greške Euleksovih sudija

ČEKA SE ODLUKA APELACIONO SUDA U PRIŠTINI: Porodica Olivera Ivanovića očekuje oslobađanje

Crna Hronika -
KOSOVSKA MITROVICA - Porodica lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića očekuje da Apelacioni sud u Prištini poništi presudu Euleksovih sudija iz Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici i oslobodi ga odgovornosti.

Ivanović je zbog ratnih zločina koji su se dogodili 1999. godine u Kosovskoj Mitrovici osuđen na devet godina zatvora, a danas je na isteku zakonskog roka odbrani dostavljena pisana presuda nakon čega može da usledi žalba Apelacionom sudu u Prištini, što je odbrana i najavila.

Ivanovićeva supruga Milena Ivanović Popović izjavila je Tanjugu da porodica očekuje da će Apelacioni sud u Prištini ispraviti grešku Euleksovih sudija i da će Oliver biti oslobođen svih optužbi i da će konačno biti slobodan čovek.

Ivanovićeva je dodala da je svima u Euleksu apsolutno jasno da je ovakva presuda doneta u januaru apsolutno neodrživa. Ivanovića je osudilo Euleksovo sudskog veće, kojim je predsedavala sudija iz Rumunije Roksana Komša, na devet godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih u Kosovskoj Mitrovici 14. aprila 1999. godine.

Euleksovo sudsko veće Osnovnog suda u Mitrovici oslobodilo je Ivanovića optužbi za krivicna dela počinjena 2000. godine kao i još četvoricu Srba kojima je suđeno u sklopu istog procesa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track