MIĆANU POVEĆANA KAZNA: 12 godina robije bivšem pripadniku Vojske RS
Foto: Marina Lopičić

Apelacioni sud

MIĆANU POVEĆANA KAZNA: 12 godina robije bivšem pripadniku Vojske RS

Crna Hronika -
BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu povećao je za dve godine kaznu bivšem pripadniku Vojske Republike Srpske Miroslavu Gvozdenu zvanom Mićan, i pravosnažno ga osudilo na 12 godina zbog ratnog zločina - ubistva tri civila i pokušaju ubistva jednog na teritoriji Sanskog Mosta, u decembru 1992. godine.

Tom odlukom, objavljenom na sajtu suda, usvojena je žalba tužilaštva za ratne zločine i preinačena prvostepena presuda, kojom je Gvozden bio osuđen na 10 godina zatvora u septembru prošle godine.

Apelacioni sud je u odbraloženju odluke o kazni naveo da je žalbom tužioca osnovano ukazano da prvostepeni sud nije dao adekvatan značaj utvrđenoj otežavajućoj okolnosti za Gvozdena - da je učestvovao u ubistvu tri civila i pokušaju ubistva jednog civila, "kao ni činjenici da je izrazio pojačanu upornost i bezobzirnost koje su naročito izražene prilikom lišavanja života M.T. pred njegovim sinom - tada detetom".

Gvozden je osuđen jer je zajedno sa rođakom Milom Gvozdenom, koji još nije dostupan pravosudnim organima, iz osvete zbog ubistva brata, ubio šest i ranio jednog civila u mestima Tomašica i Sasina, u opštini Sanski Most. Tužžilaštvo za ratne zločine je preuzelo ovaj predmet od Kantonalnog suda u Bihaću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track