Najnovije vesti

IZA ZATVORENIH VRATA: Čume 6 sati ispitivao suprugu Ivanu u sudnici

Nastavak 22 aprila

IZA ZATVORENIH VRATA: Čume 6 sati ispitivao suprugu Ivanu u sudnici

Crna Hronika

BEOGRAD - U Trećem osnovnom sudu u Beogradu danas je iza zatvorenih vrata nastavljeno suđenje nekadašnjem svedoku saradniku Ljubiši Buhi Čumetu (51) za četiri krivična dela, svedočenjem njegove supruge Ivane Tulović koja ga je i prijavila policiji.

Buha je punih šest sati ispitivao još uvek zakonitu suprugu, postavljajući joj pitanja, mahom usmerena na osporavanje njenog kredibiliteta.

On će i u nastavku suđenja koje je zakazano za 22. april nastaviti da ispituje Tulovićevu, dok je u maju planirano da joj pitanja postaljaju njegovi branioci. Tulovićeva je svoje svedočenje započela početkom marta, i tokom dva suđenja odgovarala je na pitanja zamenika tužioca, ukupno 13 sati.

Ovo suđenje je inače zatvoreno za javnost zbog zaštite ličnih i porodičnih prilika ovog bračnog para, koji ima jedno zajedničko dete.

Bivši svedok saradnik u procesima protiv "Zemunskog klana" i za ubistvo premijera Zorana Djinđića, još uvek je u pritvoru i optužen je zbog sumnje da je supruzi poklonio ukradeni "ferari spajder" sa „prekucanim" brojevima na šasiji, vredan oko 150.000 evra i da mu je u tome pomogao vlasnik auto-servisa "Vest" iz Surčina Stevan Petošević.

Buha se takođe tereti za ugrožavanje sigurnosti supruge i pripadnika policije koji je u njenom obezbeđenju Milana Ljubenovića, kao i da je ometao istragu prikrivanjem dokaza i uticajem na svedoke. Buha je prema optužnici, kupio kradenog ferarija od nepoznatog prodavca za 25.000 i tražžio od Petoševića da zameni švajcarske tablice za sirijske i prekuca broj motora i šasije.

Takođe i da je iz zatvora supruzi upućivao pretnje tražeći od nje da povuče iskaz kojim ga optužuje. Na teret mu se stavlja pet krivičnih dela: falsifikovanje, prikrivanje, ugrožavanje sigurnosti i sprečavanje i ometanje dokazivanja, a tužilaštvo je predložilo sudu da Buhu osudi na šest i po godina zatvora.

Petošević se tereti za krivično delo posebni slučajevi falsifikovanja isprava. Buha je početkom novembra 2015. godine odslužio kaznu od godinu dana zatvora na koju je osuđen u skladu nagodbom sa tužilaštvom, pošto je priznao da je 3. oktobra 2014. pretio dvojici članova obezbeđenja svoje supruge, kao i da je 8. novembra nakon svađe sa suprugom napao istu dvojicu članova njenog obezbeđenja.

Međutim zbog nove optužnice, iz zatovra u Padinskoj skeli 1. novembra 2015. godine je prebačen u pritvor Okružnog zatvora u Beogradu.

Njegova još zakonita supruga je prošlog leta održala konferenciju za novinare na kojoj ga je optužila za niz krivičnih dela, među kojima i za umešanost u više ubistava. Buha je bio svedok saradnik u procesu koji se vodio protiv "zemunskog klana" kao i u procesu za ubistvo premijera Zorana Djinđića.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...