Vatrogasac: Izvukli smo vozača (28) iz smrskanog auta

Spasao život vozaču

Vatrogasac: Izvukli smo vozača (28) iz smrskanog auta

Crna Hronika -

Nedeljko Radović, iako iskusan policajac, kaže da je saobraćajna nesreća u kojoj je Stevan O. (28) teško povređen u Surčinu bila jeziva i da je nesrećni čovek samo čudom preživeo

BEOGRAD - Vatrogasac Nedeljko Radović (43) spasao je sigurne smrti teško povređenog vozača „seat leona“ Stevana O. (28), koji je u utorak doživeo tešku saobraćajnu nesreću vozeći iz Surčina ka Jakovu. On je iz za sada neutvrđenih razloga u Ulici braće Nikolića prešao na suprotnu stranu i udario u zaštitnu ogradu, pri čemu je zadobio teške povrede. Nakon jezive nesreće, prvi su stigli vatrogasci iz vatrogasno-spasilačke jedinice u Surčinu i teško povređenom vozaču spasli život jer su u rekordnih nekoliko minuta uspeli da ga izvuku iz kola kako bi što pre stigao do lekara.

- Kada smo došli, scena koju smo ugledali bila je jeziva. Auto je bio na brežuljku, prednji deo je bio zgužvan, a kroz vozilo je prošla šipka metalne ograde. Ona je probila vetrobransko staklo i zabola se u suvozačevo mesto. Da je prošla nekoliko centimetara više, probola bi ga i na mestu bi ostao mrtav - priča za Kurir Radović, koji je s kolegom Slavišom Stevanović prvi stigao na mesto nesreće.

Za dlaku izbegao smrt

On dodaje da su vozača zatekli na mestu suvozača.- Kola su se okrenula za 90 stepeni i bila su nagnuta na desnu stranu. Vozač je bio svestan, bukvalno je sedeo na staklu vrata na mestu suvozača. Između njegovih nogu prolazila je metalna cev koja se zabila u sedište. Leva noga mu je bila s jedne strane cevi ispod sedišta, a druga s druge strane ograde. I sad se pitam kako je taj čovek ostao živ - kaže vatrogasac, dok nam na mestu nesreće pokazuje cev koja je probila šoferšajbnu i umalo na mestu ubila nesrećnog čoveka. Prema njegovim rečima, povređeni je sve vreme bio svestan.- Zapitkivao sam ga da proverim da li je svestan. Nisam smeo da dozvolim da izgubi svest. Žalio se da su mu noge utrnule, da ga boli desna ruka i da je žedan. Nisam smeo da mu dam vodu - objašnjava sagovornik Kurira.Prema njegovim rečima, najpre su osigurali kola i skinuli kleme sa akumulatora da se auto ne bi zapalio.Akcija spasavanja- Počeli smo da obijamo vrata na mestu suvozača, pritom vodeći računa da nesrećnog čoveka ne povredimo još više. Vrlo brzo pridružile su nam se kolege iz zemunske vatrogasne jedinice, a potom je stigla i Hitna pomoć - kaže Radović i dodaje da je do sada sa kolegama više puta nekome spasao život. Povređenog vozača iz smrskanog automobila izvukli su vatrogasci i kolima Hitne pomoći prevezen je u Urgentni centar. Život mu je i dalje ugrožen.

Preopterećeni poslomMUNJEVITO ODREAGOVALIVatrogasna jedinica Surčin sa komandirom stanice Sašom Aleksić ima 11 zaposlenih.- Dugo smo bili najopterećenija stanica u odnosu na broj intervencija po čoveku. Jedna smo od najmlađih stanica, postojimo od 1999. Ova nesreća desila se nekoliko kilometara od nas, to je bio i jedan od razloga što smo mogli da odreagujemo u rekordnom vremenu - kazao je Aleksić.

Česte nesrećeCRNA TAČKANedeljko Radović kaže da je mesto nesreće crna tačka i da se u godinu dana bar dve dese na istom mestu.- Iznad puta je nadvožnjak, ali i krivina. Ulica je malo uža i dovoljno je da neko ide malo brže i da se desi neko zlo - kaže Radović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track