Slovenačka policija razbija organizovani kriminal u državi

Slovenačka policija razbija organizovani kriminal u državi

Crna Hronika -
U akciji je učestvovalo više od 300 policajaca, a u akciji je do sada uhapšeno oko 50 osoba

LJUBLJANA - Slovenačka policija uhapsila je oko 50 osoba u akciji pretresa više od 60 kuća na nekoliko lokacija u Sloveniji u okviru borbe protiv organizovanog kriminala, saopštila je lokalna policija.

U akciji je učestvovalo više od 300 policajaca, a u akciji je do sada uhapšeno oko 50 osoba, rekla je predstavnica policije Vesna Drole a prenela je slovenačka agencija STA.

Nekoliko slovenačkih novinskih portala prenelo je da je koordinisana akcija sprovedena u nekoliko gradova, među kojima su Ljubljana, Kopar i sela u Gorenjskoj, a da su na meti bili ilegalni trgovci oružja i droge.

Najveća policijska akcija ove vrste u Sloveniji, do sada je bila iz 2010. godine, nazvana "Balkanski ratnik", u kojoj je uhapšeno 17 osoba pod sumnjom da su pripadnici balkanskog kokainskog kartela.

Među osumnjičenima iz te grupe nalazi se i Dragan Tošić, protiv koga je u toku sudski postupak u Ljubljani. On se tereti da je vođa slovenačkog ogranka kriminalne grupe narko bosa Darka Šarića koji se nalazi u bekstvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja