ČUME ČETIRI SATA ISPITIVAO SUPRUGU IVANU: Tema propitivanja privatni život supružnika
Foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas

Viši sud

ČUME ČETIRI SATA ISPITIVAO SUPRUGU IVANU: Tema propitivanja privatni život supružnika

Crna Hronika -

BEOGRAD - Optuženi za više krivičnih dela Ljubiša Buha Čume (51) nastavio je danas na suđenju u Trećem osnovnom sudu u Beogradu da postavlja pitanja svojoj, još uvek, zakonitoj supruzi Ivani Tulović, koja ga je prijavila policiji, a u ovom postupku je svedok tužilaštva.

Buha je danas više od četiri sata ispitivao Tulovićevu, postavljajući joj mahom pitanja u vezi privatnog života, usmerena na osporavanje njenog kredibiliteta.

Na prethodnom suđenju 7. aprila Buha je propitivao Tulovićevu šest sati. Kako je tokom dva suđenja odgovarala na pitanja zamenika tužioca ukupno 13 sati, sud je predvideo da isto vreme za pitanja dozvoli i optuženom, tako da će ovo suđenje u ponedeljak, 25. aprila, biti nastavljeno daljim pitanjima Buhe ženi.

U daljem nastavku suđenja koje se očekuje u maju, priliku da joj postavljaju pitanja dobiće Buhini advokati. Ovo suđenje je inače zatvoreno za javnost zbog zaštite ličnih i porodičnih prilika ovog bračnog para, koji ima jedno zajedničko dete.

Bivši svedok saradnik u procesima protiv "Zemunskog klana" i za ubistvo premijera Zorana Djinđića, još uvek je u pritvoru i optužen je zbog sumnje da je supruzi poklonio ukradeni "ferari spajder" sa „prekucanim" brojevima na šasiji, vredan oko 150.000 evra i da mu je u tome pomogao vlasnik auto-servisa "Vest" iz Surčina Stevan Petošević.

Buha se takođe tereti za ugrožavanje sigurnosti supruge i pripadnika policije koji je u njenom obezbeđenju Milana Ljubenovića, kao i da je ometao istragu prikrivanjem dokaza i uticajem na svedoke. Buha je prema optužnici, kupio kradenog ferarija od nepoznatog prodavca za 25.000 i tražio od Petoševića da zameni švajcarske tablice za sirijske i prekuca broj motora i šasije.

Takođe i da je iz zatvora supruzi upućivao pretnje tražeći od nje da povuče iskaz kojim ga optužuje. Na teret mu se stavlja pet krivičnih dela: falsifikovanje, prikrivanje, ugrožavanje sigurnosti i sprečavanje i ometanje dokazivanja, a tužilaštvo je predložilo sudu da Buhu osudi na šest i po godina zatvora. Petošević se tereti za krivično delo posebni slučajevi falsifikovanja isprava.

Buha je početkom novembra 2015. godine odslužio kaznu od godinu dana zatvora na koju je osuđen u skladu nagodbom sa tužilaštvom, pošto je priznao da je 3. oktobra 2014. pretio dvojici članova obezbeđenja svoje supruge, kao i da je 8. novembra nakon svađe sa suprugom napao istu dvojicu članova njenog obezbeđenja.

Međutim zbog nove optužnice, iz zatovra u Padinskoj skeli 1. novembra 2015. godine je prebačen u pritvor Okružnog zatvora u Beogradu.

Njegova još zakonita supruga je prošlog leta održala konferenciju za novinare na kojoj ga je optužila za niz krivičnih dela, među kojima i za umešanost u više ubistava. Buha je bio svedok saradnik u procesu koji se vodio protiv "zemunskog klana" kao i u procesu za ubistvo premijera Zorana Djinđića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track