KOBNI SELFI: Dečaka (17) udarilo 25.000 volti, hteo da se slika na vagonu!
Foto: M.M.

U teškom stanju

KOBNI SELFI: Dečaka (17) udarilo 25.000 volti, hteo da se slika na vagonu!

Crna Hronika -

Pacijent je zadobio opekotine od glave do natkolenica, radi se o opekotinama drugog i trećeg stepena što se smatra povredama opasnim po život

NIŠ - Sedamnaestogodišnji Nišlija I.P. zadobio je teške opekotine po celom telu kada ga je danas, dok je stajao na rashodovanom teretnom vagonu, udarila struja napona 25.000 volti iz kontaktne mreže za napajanje električnih lokomotiva.

Tragedija se dogodila oko 16.30 minuta časova u blizini niške Železničke stanice, na 13. koloseku gde se nalaze vagoni koji se više ne koriste za železnički saobraćaj.

Dečak se popeo na vagon da bi ga njegov drug slikao ali ga je udarila struja i bacila ga na zemlju sa visine od oko četiri metra.

Nenad Stanisavljević, direktor Medija centra Železnica Srbije izrazio je žaljenje zbog tragedije ali je naglasio da su na svim mestima gde se nalaze rashodovani vagoni, istaknuta jasna upozorenja o pretećoj opanosti od strujnog udara.

Na žalost, svake godine tri do četiri osobe stradaju od strujnog udara iz kontaktne mreže. Da bi došlo do strujnog udara nije neophodno ostvariti kontakt sa strujnim provodnikom, već je dovoljno ući u zonu strujnog kola koje je poluprečnika od oko 2.5 metra od provodnika.

Stalno upozoravamo na opasnost od strujnog udara, zabranjen je prilaz tim mestima ali na žalost, naročito mladi ljudi nisu svesni opasnosti koja im preti – saopštio je Stanisavljević.

Povređeni sedamnaetogodišnjak zadržan je na lečenju na Dečjoj Hirurškoj klinici.

Pacijent je zadobio opekotine od glave do natkolenica, radi se o opekotinama drugog i trećeg stepena što se smatra povredama opasnim po život.

Dijagnostika i terapija je u toku, činimo sve što možemo da mu pomognemo – kazao je Dragoljub Živanović, pomoćnik direktora ove zdravstvene ustanove.M. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track