MESEC DANA OD UBISTVA: Muž na VASKRS upalio sveću za Jelenu
Foto: Printscreen FB/Jelena Krsmanović Zauvek

Na tragu ubici

MESEC DANA OD UBISTVA: Muž na VASKRS upalio sveću za Jelenu

Crna Hronika -

Pitanje je vremena kad će se sve kockice sklopiti i kad će biti objavljeno ime ubice, tvrde izvori iz MUP. Inspektori još tragaju za biciklistom koji bi mogao da zna nešto više o ubistvu

BEOGRAD - Prošlo je mesec dana otkako je pevačica „Granda“ Jelena Krsmanović Marjanović iz Borče ubijena, a ime ubice još uvek nije poznato! Policija je nedeljama prikupljala podatke na terenu, koje sada analizira, a Zoran Marjanović je u nedelju na Vaskrs upalio sveću na mestu gde je telo pronađeno i odneo ljubičice.Pevačica je nestala 2. aprila na nasipu u naselju Crvenka u Borči, a njeno telo pronađeno je sutradan u jednom od dva kanala puna vode.Kako nezvanično saznajemo iz izvora bliskog istrazi, još nisu gotovi rezultati analize DNK koji je izdvojen s donjeg dela Jelenine trenerke u kojoj je pronađena mrtva.

Podaci s terena

- Verujemo da će dobijene informacije biti od veliki koristi u daljoj istrazi. Prikupljeno je dosta podataka na terenu. Sa druge strane, sa oko stotinak građana obavljeni su informativni razgovori, koji su razjasnili određene nedoumice. Pitanje je vremena kad će se sve kockice sklopiti i kad će biti objavljeno ime ubice - kazao je izvor Kurira blizak istrazi. Takođe, inspektori još tragaju za biciklistom koji bi mogao da zna nešto više o ubistvu, a čiju fotografiju je Kurir objavio.Da će policija pronaći ubicu, čvrsto veruje i Zorica Krsmanović, majka ubijene pevačice Granda.- U dubini duše osećam da će policija pronaći ubicu. U slučaj je uključen ministar policije Nebojša Stefanović, kao i premijer, verujem da inspektori daju sve od sebe da otkriju zver koja mi je ovako ubila dete - kaže Zorica, koja zbog žalosti za ubijenim detetom ove godine nije farbala jaja.

Nasip na kom je pevačica nestala. Reporterka Kurira na mestu nesreće
Nasip na kom je pevačica nestala. Reporterka Kurira na mestu nesreće

Korpa sa cvećem

Ona dodaje da je u nedelju bila kod Marjanovića da se vidi sa unukom i da je sa Zoranom bila na nasipu kako bi odneli cveće i upalili sveće na mestu gde je Jelenino telo pronađeno.- Prvi put nakon Jeleninog nestanka sam tamo otišla u subotu, a u nedelju me Zoran zvao da odemo zajedno. Bilo je jezivo pusto - kaže Zorica.Ona objašnjava da nije znala da može da se ode na nasip dok u Kuriru nije videla fotografiju čoveka koji pali sveću.- Kad sam videla u vašim novinama da je kolega mog pokojnog supruga upalio tamo sveću, poželela sam da to i ja uradim. Samo moje srce zna kako mi je bilo dok sam gledala u kanal u kojem je moje dete pronađeno. Mnogo mi je teško - kaže Zorica, majka ubijene pevačice. Ona objašnjava da je ona odnela korpu sa cvećem, a njen zet Zoran ljubičice.Inače, suprug pokojne pevačice Zoran Marjanović je prvi put u nedelju, na Uskrs, upalio sveću na mestu gde je telo njegove supruge pronađeno. On se juče se i prvi put od tragedije oglasio na Fejsbuku, tako što je objavio njihovu zajedničku fotografiju.

Meštani u strahuUBICU NIKAD NEĆE NAĆIOptimizam majke ubijene pevačice ne dele meštani Borče, koji strahuju da će ubistvo Jelene Krsmanović Marjanović ostati nerešeno.- Kako dani prolaze, sve se više plašim da ubica neće biti pronađen. Ako ga policija nije našla za mesec dana, nikad ga neće pronaći - kaže meštanka.

MUP traži dokazeVUČIĆ: REŠIĆEMO I TAJ SLUČAJSlučaj ubistva pomenuo je i premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je objasnio da policija još uvek nije uspela da ustanovi i pronađe materijalne dokaze o ubistvu.- Trudimo se da rešimo taj slučaj, kao što smo sve slučajeve rešili. Nijedan veliki slučaj nemamo a da ga policija sa uspehom nije rešila - rekao je Vučić.

DemantovaliPOLICIJA NE NUDI NOVACJuče se pojavila informacija da će policija ponuditi novčanu nagradu u zamenu za dodatne informacije o ubistvu pevačice iz Borče, međutim, policija je demantovala te navode.- Nemamo tu informaciju - rekli su Kuriru zaduženi saradnju s medijima u MUP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja