ČUVAR NASIPA ZA KURIR: Našao sam kosti Kineza u putnoj torbi?
Foto: Marina Lopičić

Na Dunavu kod Krnjače

ČUVAR NASIPA ZA KURIR: Našao sam kosti Kineza u putnoj torbi?

Crna Hronika -

U torbi koju je na Veliki petak izbacila reka nalazile su se kosti bez glave sa ličnim prtljagom i stvarima iz Kine, pa je moguće da je ubijen neki državljanin te zemlje, kaže očevidac Žarko Ristić

U torbi su se nalazile pomešane kosti koje su najverovatnije ljudske. Pored njih je bila neka crna krpica, metalni ručni sat, kutijica malo veća od kutije za šibice, flašice s kineskim slovima. Nisam video lobanju, ali izgledalo je kao da je neko isekao udove i spakovao u kinesku torbu.Ovim rečima opisao je jeziv prizor Žarko Ristić, čuvar nasipa u Krnjači, koji je na Veliki petak 29. aprila video kofer koji je Dunav izbacio. Torba je pronađena na obali reke, kilometar i po od Pančevačkog mosta, ispod nasipa u Krnjači.Torba u blatu- Torbu koja je pola metra visoka našao je jedan od meštanina i prijavio policiji. Otvorio sam im rampu da bi prošli nasipom i bio s njima za vreme uviđaja. Na kostima nije bilo vidljivog tkiva, međutim, bilo je dosta mulja. Ipak, verujem da sam među njima prepoznao rebra i udove. Videla se butna kost. Bila je crna krpica unutra, pa pretpostavljam da je deo garderobe, koja je uglavnom istrulila u vodi - tvrdi Ristić s kojim smo juče bili na mestu događaja.Na mestu gde je pronađena torba pridružio nam se meštanin koji je pronašao torbu, ali koji nije želeo da mu objavljujemo ime i prezime.- Torba je stajala ukopana u blato. Ni slutio nisam šta ću videti kada je budem otvorio - kazao je naš sagovornik i objasnio da je u petak na to mesto došao u potrazi za pečurkama.

Uzdaju se u policiju. Žarko Ristić i čovek koji je sasvim slučajno pronašao ljudske ostatke
Uzdaju se u policiju. Žarko Ristić i čovek koji je sasvim slučajno pronašao ljudske ostatke

Prema nepotvrđenim informacijama, sat koji je pronađen u torbi je kineske proizvodnje.- Kazaljke su pokazivale 9.20. Na njemu je bio i datum 6. jul 2015. godine. Sumnja se da su baš tada delovi nesrećnog ljudskog bića spakovani i bačeni u vodu. Postoji sumnja da su pronađene kosti bez lobanje nekog od kineskih državljanina. Tome u prilog ide i činjenica da su sve stvari koje su u torbi pronađene kineskog porekla - objasnio je izvor Kurira blizak istrazi.Prema njegovim rečima, moguće je da je reč o Kinezu koji je radio u Srbiji.Obračun Kineza?- Istragom će biti utvrđeno da li je reč o ljudskim kostima i identitet osobe, a zatim kada je žrtva preminula i da li je reč o ubistvu ili prirodnoj smrti. Ne bi nas čudilo da se dođe do zaključka da je neki Kinez ubijen i da neko od njegovih sunarodnika s pokojnikovim dokumentima radi u Srbiji - objašnjava sagovornik.

Nije slučajnoDRVO U OBLIKU KRSTAInteresantno je da je na mestu gde je torba sa kostima, za koje se veruje da su ljudske, čuvar nasipa Žarko Ristić uočio drvo u obliku krsta.- Nije slučajno to da su kosti pronađene baš na Veliki petak, i to na mestu gde je drvo uraslo u obliku krsta. Nadam se da će policija otkriti kako je nesrećno biće nastradalo i da će mu duša počivati u miru - kaže Ristić.

Dva kilometra nizvodnoPRONAĐEN JOŠ JEDAN LEŠJoš jedan leš pronađen je u ponedeljak oko 13 sati.- Pronašao ga je drugi meštanin na oko dva kilometara nizvodno od mesta gde je torba pronađena. Ovaj leš je bio u fazi raspadanja. Reč je o muškarcu čiji identitet još nije poznat - rekao je Žarko Ristić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track