NESREĆA NA VESLANJU NA ŠTRANDU: Devojčica (16) udarila čamcem u baržu i nestala u Dunavu!
Foto: Marina Lopičić

Potraga u toku

NESREĆA NA VESLANJU NA ŠTRANDU: Devojčica (16) udarila čamcem u baržu i nestala u Dunavu!

Crna Hronika -

U potrazi za K. K. učestvovali i ronioci Žandarmerije, koji su pronašli njen čamac dva kilometra od mesta nestanka

K.K. (16) iz Novog Sada, veslačica V. K. Danubius 1885, nestala je u subotu pre podne na Dunavu u Novom Sadu.

U potrazi za devojkom učestvovali su i ronioci Žandarmerije, ali uspeli su samo da pronađu njen čamac na dva kilometra nizvodno od mesta nestanka.Kobni trening

Kako saznajemo, K. K. je juče zajedno s grupom veslača imala redovan trening na Dunavu kod Štranda, gde je i sedište kluba.

- Ona je vozila čamac jednosed. Odjednom se izdvojila iz grupe i nestala. Trener i njene kolege odmah su krenuli u potragu, a alarmirana je i policija. Ubrzo su došli i ronioci, koji su u međuvremenu našli njen čamac - kaže naš sagovornik iz istrage i dodaje:

- Na osnovu prvih informacija, moguće je da je veslačica naletela na parkiranu baržu jer je vozila okrenuta leđima, pa se njen čamac prevrnuo. Ona je istog trenutka ispala u ledenu vodu, a na tom mestu je veliki vir. Roditelji i prijatelji došli su juče na Štrand i čekali rezultate potrage.

Rođak veslačice: Trenirala tri godine

Jedan od rođaka nestale veslačice kaže da je ona nestala u trenu.

- Bili su u grupi i odjednom se izdvojila. Ne znam šta se dogodilo, tri godine je trenirala veslanje, zna se kako se vozi po Dunavu. Tu su svaki dan. Moguće je da nije videla tu baržu, pošto oni voze okrenuti leđima. Barža je verovatno zakačila čamac i prevrnula ga - priča naš sagovornik.

Klub s tradicijomInače, veslački klub Danubius osnovala je pre 131 godinu grupa učenih Novosađana sa čuvenim pesnikom Lazom Kostićem na čelu, sprovodeći u delo zamisao da oformi klub u kojem bi se okupljala elitna gradska omladina. Klub je bio jedan od najuspešnijih u bivšoj Jugoslaviji, a i danas je među vodećima u Srbiji. Najuspešniji takmičar je olimpijac Zoran Pančić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja