Najnovije vesti

NASTAVLJEN PROCES: Mašina otmičarka htela da zaustavi automobil!
Foto: Printscreen

Suđenje za kidnapovanje devojčice u Beogradu

NASTAVLJEN PROCES: Mašina otmičarka htela da zaustavi automobil!

Crna Hronika

Nada Janković ispričala da Sebastijan Branšu ima manjak saosećanja prema drugima i da su mu sopstvene potrebe najvažnije

Sandrin Gorin ispričala je veštacima tokom neuropsihijatrijskog veštačenja da je imala nameru da zaustavi automobil kad je videla šta se dešava, ali da ju je u tome sprečila policija, rekla je juče u Specijalnom sudu klinički psiholog Nada Janković.

Ona je juče svedočila na suđenju Sebastijanu Branšuu, Sandrin Gorin i Emelin Ulije zbog otmice male Maše Prenković u martu prošle godine. Jankovićeva je navela da je Sebastijan Branšu odbio da se podvrgne testovima, ali da su posmatranjem njegovog ponašanja utvrdili da ima antisocijalni poremećaj.

Procena

- Antisocijalni poremećaj znači da on ima manjak empatije prema drugima, da prioritet daje svojim potrebama - navela je Nada Janković.

Ona je ispričala da su Sandrin Gorin i Emelin Ulije testirane i da nisu duševno obolele.
- Emelin je prosečno inteligentna, ali nije dovoljno zrela za svoje godine: šest meseci, a možda i više kasni za svojim uzrastom. Svoja iskustva ne koristi adekvatno, lakoverna je i površna, nezrela u ispoljavanju emocija, često menja raspoloženje - rekla je Jankovićeva.

Advokat Irina Borović upitala je Jankovićevu da li je činjenica da je Sandrin Gorin u vreme testiranja koristila antipsihotik uticala na rezultate.
- Taj lek se koristi za stabilizaciju emotivnog stanja i ne utiče na odgovore. Tokom testiranja je plakala, ali bez suza, te to nije bilo autentično - odgovorila joj je veštak i navela da nije utvrđena neka duševna bolest.

Plač bez suza

- Ona ima poremećaj emotivno nestabilne ličnosti, problem sa impulsivnošću, ali nema problem sa razumevanjem. Takve osobe mogu biti agresivne, nestabilne. Ona ima visok nivo anksioznosti - rekla je Nada. Na kraju suđenja sudija je pozvao Sebastijana Branšua da izađe za govornicu, ali on je to odbio. Njegova advokatica Gordana Cekić zatražila je dopunsko veštačenje.

M. Nikolić

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...