DIRLJIV OPROŠTAJ AMERIKANKE DŽULI OD ĐORĐA (20): Samo si pričao kako jedva čekaš da vidiš sestricu
Foto: Facebook Printscreen

Šok na Univerzitetu u Dalasu zbog smrti srpskog studenta

DIRLJIV OPROŠTAJ AMERIKANKE DŽULI OD ĐORĐA (20): Samo si pričao kako jedva čekaš da vidiš sestricu

Crna Hronika -

Kolege i prijatelji u Americi i Srbiji žale za Đorđem Šarencem (20) iz Beograda, koji je poginuo u subotu u Dalasu, gde je studirao.

Džuli En, njegova prijateljica sa Univerziteta u Dalasu, objavila je dirljivu poruku na Fejsbuku.

BEOGRAĐANIN POGINUO U DALASU: Student Đorđe Šarenac nastradao sa dvojicom kolega

- Nikad ne pomisliš da će to biti tvoj prijatelj. Vaspitana sam tako da se uvek pomolim za stradale ljude kada prođem kolima ili čujem na vestima. Nikad nisam mislila da ću se moliti za tvoju porodicu, Đ. Sve što si oduvek pričao jeste kako jedva čekaš da vidiš svoju malu sestricu i porodicu i da jedeš srpsku hranu ponovo... - piše Džuli En.

Foto: Facebook printscreen
Foto: Facebook printscreen

Đorđe je bio student prve godine Baptističkog univerziteta. U kolima je u trenutku nesreće bio sa cimerima Vilom Smitom i Džastinom Šubertom, koji su takođe poginuli.

Foto: Facebook printscreen
Foto: Facebook printscreen

Džuli En je podsetila i na neke zajedničke trenutke sa Đorđem.

- Moja omiljena uspomena na Đorđa će biti ona slika njega sa ekskurzije. Bilo ko od vas ko je znao Đorđa, znao je da voli da jede. I svoju hranu nije želeo da deli, osim ako mu se sviđate ili ste mu važni. Svi smo bili u jednoj od kućica na plaži, sedeli i pričali o omiljenim uspomenama i eto ga Đ., upada sa tanjirom punim sveže pečenih kolača i rečima: „Ovako vam pokazujem moju ljubav, društvo, tako što vam donosim hranu, a to je velika stvar, jer ja ne delim moju hranu.“ Zatim je rekao kako će nam uvek čuvati leđa i izgovorio naša imena pojedinačno.Đorđeva američka drugarica napominje da je bio sjajan prijatelj.

- Uvek si ponudio uvo za slušanje ili lepu reč kada sam imala loš dan. Uvek si smišljao razloge zašto ne bi trebalo da budemo tužni. Htela sam da plačem zbog našeg gubitka, ali je raj na dobitku. Đ. je došao ovde ne toliko verujući u Boga, ali je otišao kao hrišćanin. I to mi daje mir u ovoj situaciji. Nikada ne znamo koja će strana u našoj knjizi biti poslednja. Ne bojte se smrti, već neproživljenog života. Ne treba da živite večno. Samo treba da živite. A on jeste - napisala je Džuli En.

(Blic/M.Brkić)

Foto: Facebook printscreen
Foto: Facebook printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja