SLUČAJ KANTRIMEN: Odloženo razmatranje žalbi na presudu Milićevu
Foto: Fonet Mup Srbije

Apelacioni sud u Beogradu

SLUČAJ KANTRIMEN: Odloženo razmatranje žalbi na presudu Milićevu

Crna Hronika -

Sednica veća Apelacionog suda u Beogradu, na kojoj je danas trebalo da se razmatraju žalbe na presudu Marku Milićevu (36) i još dvojici osuđenih, odložena je za 31. maj zbog izostanka njegovog kuma Bratislava Vesovića.

Milićev, koji je u pritvoru od deportacije iz Kine u septembru 2014. godine, danas je priveden u sud kako bi prisustvovao sednici. Iako odlaganje nije u njegovu korist, Milićev je rekao da je saglasan da se sednica odloži zbog izostanka Vesovića. Milićev je prošlog oktobra osuđen na četiri i po godine zatvora jer je u julu 2014. godine svojim vozilom "mini kantrimen" usmrtio 21. godišnjeg Luku Jovanovića na beogradskom Brankovom mostu, a potom pobegao sa lica mesta i iz države.

Vesović osuđen na godinu dana zatvora jer je krio Milićeva nakon incidenta, kao i jer mu je pomogao da sakrije "kantrimena", a vozač "Pink Taksija" Saša Janković na uslovnu kaznu od sedam meseci zatvora, s rokom provere od dve godine, jer nije prijavio da je došlo do udesa iako je, prema optuznici, video da je "kantrimen" oštećen.

Žalbe na presudu su uložili i Treće osnovno tužilaštvo i odbrana. Tužilaštvo u žalbi traži da se presuda ukine i suđenje ponovi ili da se preinači posebno u pogledu krivične sankcije, jer je za Milićeva tražilo 10 godina zatvora, imajući u vidu težinu krivčnog dela, da je ostale optužene u tom predmetu instruirao kako da se ponašaju nakon incidenta, kao i da je više puta osuđivan za druga krivčna dela

Inače, prema zakonu, Apelacioni sud može presudu da potvrdi, da je preinači ili da je ukine i naloži da se suđenje ponovi. Milićev je osuđen za tešško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a optužnicom se tereti da je kobne noći u pijanom stanju vozio neprilagođenom brzinom i nakon incidenta nije stao da vidi šta se dogodilo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja