Crnogorci švercovali oružje i drogu u Sloveniji

Hapšenje

Crnogorci švercovali oružje i drogu u Sloveniji

Crna Hronika -
Malo ko od osumnjičenih bio je zaposlen kod njih zaplenjene veće sume gotovine, oko 35.000 evra, kao i skup nakit, satovi, a većina se vozila i skupim automobilima

LJUBLJANA - Grupu osumnjičenih kriminalaca, koja je uhvaćena u najvećoj akciji policije u Sloveniji, predvodio je 33-godišnji državljanin Crne Gore, saopštio je vođa kriminalističke policije Kranja Boštjan Lindava.

Vođa grupe je živeo na području Škofje Loke, rekao je na konferenciji za novinare Boštjan Lindava. I ljubljnski deo ove grupe je predvodio 40-godišnji građanin Crne Gore prijavljen sa boravkom u Ljubljani. U toku akcije u celoj Sloveniji je uhapšeno oko šezdest ljudi, koji su preprodavali oružje i drogu.

Najviše droge je zaplenjeno u Ljubljani - osam kilograma hašiša, 7,3 kilograma kokaina, šest kilograma amfetamina i 1,8 kilograma drugih droga, rekao je pomoćnik direktora uprave kriminalističke policije Marjan Frank.

Policija Kranja je zaplenila 2,5 kilograma konoplje, 1,5 kilograma amfetamina, pola kilograma heroina i nešto kokaina, dok je droge u manjim količinama zaplenila i policija Kopra.

Kako je istaknuto malo ko od osumnjičenih bio je zaposlen, ali su kod njih zaplenjene veće sume gotovine, na primer u Ljubljani oko 35.000 evra, kao i skup nakit, satovi, a većina se vozila i skupim automobilima.

Istražne sudije su juče ispitale 29 ljudi od kojih je protiv dvadeset određen pritvor, a troje je u kućnom pritvoru. U celoj akciji nije se radilo o uličnim preprodavačima, već o organizatorima poslova, rekao je Marjan Frank.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track