DOSIJE: Kurirov serijal o šokantnim zločinima
Foto: Kurir štampano

Volim je i mrtvu i zgrčenu

DOSIJE: Kurirov serijal o šokantnim zločinima

Crna Hronika -

Darijana Musića, koji je ubio Vladislavu Červenko, odala poruka na Fejsbuku

Darijan Musić (29), ubica Vladislave Červenko (26) iz Novog Sada, ostaće jedan od najmonstruoznijih ubica, koji se ne pamti na ovim prostorima. Pod neverovatnim medijskim pritiskom, Musić je prvo osuđen na 35 godina zatvora, da bi presuda bila oborena od strane apelacije zbog nejasnoća na osnovu čega je Viši sud zaključio da je Musić „krvožedan tip“! Na ponovljenom suđenju osuđen je na 40, a nakon ponovne žalbe na 35 godina.Musić je Vladislavu nasmrt pretukao 12. novembra 2012. u svom stanu na Limanu 2. Telo devojke pronađeno je na podu spavaće sobe stana. Bili su u sedmogodišnjoj vezi pre nego što se dogodio zločin. Musić je tokom suđenja tvrdio da je Vladislavu mnogo voleo i da se ne seća samog događaja jer je bio pijan i drogiran. U odbrani je naveo da je, tek kad se ulogovao na Fejsbuk, video na Vladislavinom profilu poruke: „Počivaj u miru“ i da je tada shvatio da je mrtva.Patološka ljubomoraNakon zločina, ostavio ju je takvu u stanu i pobegao prema Kosovu. Policija ga je locirala na osnovu poruke na Fejsbuku: „Volim je i tako mrtvu i zgrčenu“, u kojoj je priznao da ju je ubio. Na blatnjavom seoskom putu iznad Batnjika, duboko u planini Tresavi, kad je uočen, za policajce je usledilo veliko iznenađenje.- Očekivali su žestokog momka, krupnog, nabildovanog i naoružanog, spremnog na otpor... Umesto toga, uhvatili su osobu koja je jedva stajala na nogama. Dok su mu policajci stavljali lisice na ruke, Musić je zaplakao. Ni traga od žestokog momka - priča izvor Kurira iz istrage.Motiv ubistva je bila patološka ljubomora.- Nju nisam hteo da udaram po licu, da joj ne pokvarim lepotu - naveo je.Musić je priznao da je umeo iz ljubomore i ranije da tuče Vladislavu.- Planirao sam, kad sam izašao iz zatvora, da idemo u Vrnjačku Banju. Tamo postoji Most ljubavi. Oni koji se vole vežu se katancem i onda je njihova veza neraskidiva. Niko ne može da ih rastavi, ostaju večno zajedno. Imao sam i rezervni plan. U Crnoj Gori ima jedna reka. Tu odu dvoje koji se vole a ne mogu svoju ljubav da ostvare. Prema legendi, par koji se tu ubije pretvara se u dve ribe, koje u vodi mogu slobodno svoju ljubav da imaju. Tamo sam hteo s njom da idem - pričao je Musić inspektorima.Jeziva smrtU obdukcionom nalazu piše da je Vladislava usmrćena sa 53 udarca. To je potvrdio i veštak Radenko Vuković, koji je izjavio da je smrt devojke bila stravična i da je nesrećna žena umirala u jezivim mukama. Na pitanje da li je Vladislava konstantno trpela bolove, veštak je potvrdno odgovorio.

Sestra ubijeneTO JE ŽIVOTINJA, A NE ČOVEK!Sestra ubijene devojke Tanja Červenko opisala je ubičinu hladnokrvnost:- Uvek je na suđenjima bio mrtav hladan. Njegovoj majci sam rekla da treba da je bude sram nakon što nije promenila otirač ispred svog stana jer ljudi još uvek gaze krv moje sestre. To je životinja, a ne čovek.

ŠTA SU UTVRDILI VEŠTACInije duševno oboleoima natprosečne intelektualne sposobnostinije zavisan od alkohola ili drogenarcisoidan tip, s niskim pragom tolerancije na frustracije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track