UBISTVO U STUPICI: Milinku Zarubici prepolovljena kazna sa 30 na 14 godina robije
Foto: Marina Lopičić

Apelacioni sud odlučio

UBISTVO U STUPICI: Milinku Zarubici prepolovljena kazna sa 30 na 14 godina robije

Crna Hronika -

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu prepolovio je kaznu Milinku Zarubici (38) i pravosnažno ga osudio na 14 godina zatvora zbog ubistva Vladimira Tankosica (25) u klubu "Stupica€œ 2005. godine i ranjavanja još troje gostiju kluba.

Tom presudom Apelacioni sud je Zarubici, koji je i dalje u bestvu, smanjio za 16 godina kaznu, pošto je prvostepenom presudom bio osuđen na 30 godina zatvora zbog teškog ubistva, objavljeno je na sajtu tog suda.

Oštećeni su radi naknade štete upućeni na parnicu.

Zarubica i njegovi prijatelji pravili su nered u klubu 20. marta 2005. godine, zbog čega su ih radnici obezbedenja izbacili. Tada je došlo do svađe a zatim i pucnjave u kojoj je nastradao Tankosić, a nekoliko gostiju kluba teško ranjeno. Ceo incident su zabeležile kamere.

U obraloženju odluke Apelacionog suda, navodi se da je u odsustvu olakšavajućih okolnosti za Zarubicu, prvostepeni sud utvrdio kao otežavajuću okolnost njegov raniji život, ali i da im je "dao prenaglašen značaj". Zbog toga je Apelacioni sud, "imajući u vidu, pre svega svrhu kažnjavanja, uzimajući u obzir i sve okolnosti koje utiču da kazna bude manja ili veća, pri čemu je imao i vidu i stepen krivice i pobude iz kojih je delo učinjeno, kao i jačinu ugrožavanja ili povrede zašticenog dobra, našao da se svrha kažnjavanja može postići i izricanjem kazne zatvora u trajanju od 14 godina".

Pri tome, kako se napominje, Apelacioni sud smatra da će se ovako odmerenom kaznom postići ciljevi specijalne i generalne prevencije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track