PETORO DECE OSTALO BEZ OCA: Mali Marko nikada neće videti tatu!
Foto: Privatna Arhiva

Zla sudbina: Tek rođeni dečak ostao bez oca u saobraćajnoj nesreći

PETORO DECE OSTALO BEZ OCA: Mali Marko nikada neće videti tatu!

Crna Hronika -

Marko Nikolić rođen je 18. maja, a samo deset dana kasnije stradao je njegov otac Vasilije (49) u sudaru sa BMW koji je prešao u suprotnu traku

KRALJEVO - Tek rođeni Marko Nikolić nikada neće upoznati svog oca Vasilija (49) iz Štulca kod Vrnjačke Banje, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći.Marko je rođen 18. maja, a samo deset dana kasnije stradao je njegov tata u „opelu“, u direktnom sudaru sa BMW. Vasilije, inače otac petoro dece, sahranjen je juče na lokalnom groblju.Tako se nastavila zla kob ove porodice. Dragoljub Nikolić, Vasilijev otac, takođe je poginuo u udesu 1989. kod Slavonskog Broda.

Tuga do neba... Poslednji ispraćaj
Tuga do neba... Poslednji ispraćaj

Četvoro dece na sahrani

- Bio je vozač kamiona firme „Poteks“ iz Vrnjačke Banje. Na kamion je tada naleteo šleper, za čijim je volanom bio usnuli turski državljanin. Pored Dragoljuba, poginule su i njegova tetka i sestričina. Kao ni Dragoljub, ni Vasilije nije bio kriv za udes. Stradali su kao žrtve bahatih vozača.Vasilije je tada, prema rečima rođaka, iako mladić, postao glava porodice.- Njega će sada zameniti sin Nenad (17), ali njegov najmlađi sin, tek rođeni Marko, nikada neće upoznati oca. Mila, Vasilijeva supruga, porodila se 18. maja ove godine. Nisu stigli roditelji ni da mu se pošteno obraduju, a otac mu je stradao. Poginuo je dok se s Milom vraćao iz Trstenika, gde su kupovali pelene, odeću i hranu za malog Marka - kažu naši sagovornici.Na sahrani u pogrebnoj povorci za kovčegom svog oca Vasilija njegovo četvoro dece. Napred najstarija kći Tijana, potom Nenad, pa Valentina, učenica četvrtog razreda, i trogodišnji Stevan. Nema samo najmlađeg, tek rođenog Marka i majke Mile, zbrinute u bolnicama u Kraljevu i Nišu.U tužnoj povorci brojna rodbina iz svih krajeva Srbije, komšije iz Štulca, susednih sela, kolege s posla i prijatelji nastradalog Vasilija. Plač žena ispunjavao je dvorište skromnog seoskog domaćinstva, a kad je povorka krenula ka groblju, lelek se zaorio okolnim brdima.

Sveštenici nisu naplatili

Stradanje Vasilijevo najteže je palo njegovoj staroj majci Rakili, koju odmila zovu Kina.- Kuku meni nesrećnoj i staroj bez sina Vasilija, što ga nečasni dušman ubi na drumu ni krivog ni dužnog. Šta ću jadna i kukavna s brojnom siročadi, nemoćnom, sve jedno drugom do uha. Ako mi je Bog uzeo sina, bar da se snaha Mila vrati iz bolnice živa da prikupi svoje tiće - naricala je ožalošćena i ojađena majka Kina. Kraj nje stariji sin Nikola pridržava je i teši. Nikola, čovek od pedesetak godina, iskusni policajac, ne može da zaplače.Sveštenici iz Vrnjačke Banje, posle jučerašnjeg opela u dvorištu kuće Nikolića, saopštili su da se odriču honorara u korist nejake dece i njihove majke. Posle opela, sveštenik Radoš Mladenović poručio je ukućanima, komšijama i okupljenim rođacima da se ujedine kako bi pomogli samohranoj majci u podizanju siročadi.

AkcijaKURIR I EPS POMAŽU SIROČIĆIMARedakcija Kurira i „Elektroprivreda Srbije“, za koju je Vasilije Nikolić radio, učestvovaće u akciji prikupljanja pomoći porodici Nikolić, u kojoj je petoro dece ostalo bez oca.

Još u bolnici... Mila Nikolić
Još u bolnici... Mila Nikolić

Dok se majka ne oporaviDOKTORI ODNELI BEBUPosle tragedije, medicinska ekipa Doma zdravlja u Vrnjačkoj Banji došla je da iz porodice u Štulcu preuzme malog Marka.- Bila je to bolna scena. Predočili smo da hoćemo da pomognemo i zbrinemo malog Marka dok se majka ne vrati kući. Njegova braća i sestre briznuli su u plač. Molili su da ga ne uzimamo i obećavali da će ga oni čuvati. Grlili su ga i ljubili, privijali na grudi. Bilo je to potresno i bolno, ali smo Marka morali ipak da ponesemo sa sobom radi adekvatne nege - ispričala je jedna patronažna sestra iz ekipe.

HronologijaDIREKTAN SUDAR- Vasilije je 28. maja vozio „opel kadet“, s njim su bili supruga Mila i tek rođeni sin Marko- Na Vasilijev auto na putu Kraljevo-Kruševac naleteo je auto koji je vozio Petar Simonović (39), zvani Pera Bilder- Vasilije je poginuo na licu mesta, a Mila je zbrinuta na neurohirurškoj klinici u Nišu- Mali Marko je zbrinut u Kraljevu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track